用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 請問創價易唔易入?
樓主: 靚媽媽店
go

請問創價易唔易入? [複製鏈接]

唔理創價考小一/派位既成績又或者大家buy唔buy呢間學校, 個topic係"創價易唔易入", 大家不如stick to the topic.

我睇呢呢版兩/三年, 唔理你鍾唔鍾意間學校, 結論係唔易入, 有心讀既媽媽, 自己睇返d舊post已經有好多料, 亦都可以睇返多d其他媽媽既睇法. 講真, 自己一定係鍾意間學校先比小朋友去讀, 要報名既媽媽應該冷靜d睇返間學校啱唔啱自己小朋友, 讀緊既媽媽好少會話間學校唔好

**我自己唔buy happy school, 只係講返事實**

原帖由 giant_japan 於 10-10-14 09:10 發表

elmolly
happy school的意思, 係咪3年裡都沒有功課? 呢間係咪同啟思差不多?

每個人對happy school既定義唔同, 對我黎講就係d活動教學, 重啟發性, 跟足EDB指引既學校. 我未讀過, 但係應該唔會多功課同埋量唔會多.

其實呢類學校對小朋友發展係好既, 只不過我target係傳統學校, 我無打算比小朋友去新派直資/啟思/啟基呢類學校又讀唔起IS, 自己又比唔到時間去操fit個女由happy school升上傳統學校, 所以唔啱我姐.
‹ 上一主題|下一主題