用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 - 青衣 vs 海帆軒
go

學之園 - 青衣 vs 海帆軒 [複製鏈接]

請問俾d意見邊間好d呀?
   0    0    0    0

無論環境同老師, 我都鍾意凱帆多好多.

我屋企係近青衣, 但我都揀左凱帆軒, 小朋友現時亦在凱帆分校讀PN.

考學校之前我兩間都參觀過, 亦聽過校長及老師的介紹, 凱帆軒分校不論在環境(較大較開揚, 有個小小的open area)及staff(兩間分校不同校長, 凱帆無論是校長定老師, 都較為organized及有熱誠)都比青衣分校條件較佳.

我兒自8月中開學後, 日日都叫住要返學, 又好喜歡d老師.

原帖由 Freesia_cat 於 10-10-10 09:57 發表
我屋企係近青衣, 但我都揀左凱帆軒, 小朋友現時亦在凱帆分校讀PN.

考學校之前我兩間都參觀過, 亦聽過校長及老師的介紹, 凱帆軒分校不論在環境(較大較開揚, 有個小小的open area)及staff(兩間分校不同校長, 凱帆無論 ...

YES YES, agreed wiht YOU! hihi ^_^

你由青衣怎樣去凱帆軒返學?SCHOOL BUS?自已坐MTR?需時幾耐?

IF SCHOOL BUS每月幾多錢大約?

原帖由 Freesia_cat 於 10-10-10 09:57 發表

考學校之前我兩間都參觀過, 亦聽過校長及老師的介紹, 凱帆軒分校不論在環境(較大較開揚, 有個小小的open area)及staff(兩間分校不同校長, 凱帆無論 ...

我的小朋友日間是由我在美孚住的父母照顧, 所以小朋友是在美孚乘校車往返, 一個月HKD490.

學之園(凱帆)也有校車是去青衣, 荃灣, 甚至九龍塘等都有, 覆蓋面都幾多, 而且主要取決於當年學生的需求, 好似上年都沒有九龍塘線, 今年都開左呢條線. 至於價錢, 我唔記得其他線幾錢啦!

有關需時方面, 我唔知青衣線是否只去青衣(因為好似美孚線是去美孚新村再上埋山去祖堯(好似叫祖堯), 如果只行青衣的站就應該好快, 我想15至20分鐘都可以吧!(加埋小朋友上車再逐個安頓)

FYR, 我兒乘美孚線是第一個站上車, 之後仲有好似約4個站上落小朋友(我兒是pm學生, 上校巴時同時落am學生), 返學就要約25分鐘左右啦! 但放學因也是第一個站下車, 咁就好快10分鐘左右就到.

有朋友之前讀海帆校, 之後搬咗去青衣, 然後申請轉去青衣校, 朋友話兩校teachers差唔多..

‹ 上一主題|下一主題