用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 薯媽
go

终於IN完喇 [複製鏈接]

原帖由 pingku1014 於 10-10-13 12:10 發表
我個囡都 in 左啦, 我想問下會收幾多個學生呀? 係咪一定要有 2nd in 才有機會收呢? 有無人係 1st in 就收左呢? 因為我miss左佢地的講座啦! thanks!!

我記得上年無人係1st in就收咗,個個朋友都要2nd in,
上年係31, 唔知今年收生情況會係點呢?!

原帖由 softhard 於 10-10-12 20:37 發表
校方需要處理現有的學生, 來年的新生也需要安排, 今年的k3家長們想明年入學時順利嗎 ? 他們只是第一年在新校舍辦學, 大家需要給予多d時間學校處理, run順左就好一點.

...

我明白新校一定要俾時間佢去運作, 我都希望佢地可以不斷做好, 就可以俾我地住呢區既有多一間好學校去選擇~
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

今年都好似係大約3 選1 . 希望有得2nd interview 啦!

原帖由 petpet1117 於 10-10-13 14:47 發表

我記得上年無人係1st in就收咗,個個朋友都要2nd in,
上年係31, 唔知今年收生情況會係點呢?!

聽d staff 講,直至1st round 收生,今年大約4揀1(以收表計),所以計埋之後如果有2nd round 收生,應該唔只呢個數!

原帖由 bamama 於 10-10-13 17:33 發表
今年都好似係大約3 選1 . 希望有得2nd interview 啦!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

咁, 小朋友要唔要 2nd in 呢, 我見封信好似話 2nd in 只係家長, 但我好似見 d post 話小朋友要 2nd in, 唔知係唔係我意會錯左呢

原帖由 bananalemon 於 10-10-13 22:49 發表
咁, 小朋友要唔要 2nd in 呢, 我見封信好似話 2nd in 只係家長, 但我好似見 d post 話小朋友要 2nd in, 唔知係唔係我意會錯左呢

舊年, 2ND IN孩子和家長都是同日 IN.

希望今次快D收到信,知道有冇得2ND IN啦~~~
好緊張呀

我仔係第二論收生架!都係2ND IN時各自IN架!

原帖由 SMKEN 於 2010/10/13 23:09 發表

舊年, 2ND IN孩子和家長都是同日 IN.  
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

家長面試時, 是否可以用廣東話? 好緊張, 要去玩下,輕鬆下先!

原帖由 bamama 於 10-10-14 09:53 發表
家長面試時, 是否可以用廣東話? 好緊張, 要去玩下,輕鬆下先!

廣東話得啦! 不過你用英文或普通話, 應該都可以的:)

我當時都只係全廣東話對答咋,只係小朋友要英普(不過我仔都唔識普架).

原帖由 bamama 於 2010/10/14 09:53 發表
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

上年2nd Interview,家長及小朋友,又會問D嘜架?可否分享下, THX!

還有想知道份問卷是在2nd interview
時才派。還是會在要之前寄給我們,然後在2nd interview 根據問卷給我們問題。今天是十五號,仍未收到信!好緊張。

份問卷是在2nd interview 之前派(寄),校方希望家長在2nd interview 之前交回學校,interview 家長時會主要根據份問卷內容去問!

原帖由 l媽媽alice 於 10-10-15 22:22 發表
還有想知道份問卷是在2nd interview
時才派。還是會在要之前寄給我們,然後在2nd interview 根據問卷給我們問題。今天是十五號,仍未收到信!好緊張。
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

嘻!you're always helpful。。。。thanks。

我打過去問, 學校話下星期會寄出, 但, 下星期 一, 二 , 三, 四, 五, 六, 日, 就唔知邊日喇......................唉..............................................

面試前一個星期通知, 都好合理. 很好, 有進步啊! 但.........好鬼緊張呀!

多謝您既提示呀
原帖由 hlbaby2004 於 10-10-15 23:49 發表
份問卷是在2nd interview 之前派(寄),校方希望家長在2nd interview 之前交回學校,interview 家長時會主要根據份問卷內容去問!

即係下星期收唔到信就冇得 in 啦.......好擔心添
原帖由 bananalemon 於 10-10-16 13:55 發表
我打過去問, 學校話下星期會寄出, 但, 下星期 一, 二 , 三, 四, 五, 六, 日, 就唔知邊日喇......................唉..............................................
‹ 上一主題|下一主題