用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

终於IN完喇 [複製鏈接]

0    0    0    0

我都in完返黎,呀仔話玩爭櫈仔同埋老師用普通話講故事,唔知佢表現係點呢

醒目開學勳章

我個仔只同我講聽老師講普通話故事,無講過英文.
不過我怕佢聽唔明^__^

係喎,我仔都冇講過話老師同佢地講英文喎
原帖由 BonnieSuen 於 10-10-9 19:44 發表
我個仔只同我講聽老師講普通話故事,無講過英文.
不過我怕佢聽唔明^__^

我冇呀,我幾個朋友就有報
原帖由 薯媽 於 10-10-9 19:53 發表
請問妳們有冇報埋李宗德?

我最like佢係一條龍同埋佢係活動教學模式上堂
原帖由 薯媽 於 10-10-9 19:58 發表
妳喜歡宏信d咩?分享吓

我仔只說普通話老師讓他拿餅乾,沒說講故事。

你就好啦! 我個仔interview的生涯, 係由宏信開始!

我個仔話interview分2parts, 第1 part係老師用英文同佢地玩遊戲. 先玩音樂椅, 然後玩英文版的'老師話', 不過由同學輪流發施號令. 之後去第2個課室, 聽普通話故事, 好似係講小木偶.

我都見到有小朋友離開媽媽去interview時喊, 可能真係有啲驚呢!

現在大家一齊放鬆心情等啦! 祝大家也成功!

原帖由 薯媽 於 10-10-9 19:32 發表
IN埋宏信已經完成所有小一入學面試了.......只等有冇2nd IN...

1.與阿仔同組的妹妹未入已經不停喊,她爸爸唯有帶她離開
2.學校仲有很多工程,趕工中 ...

hi,各位,我個女見1430hrs,我問她面試內容,她都同你們所講一樣,有音樂椅,老師話及講故事。不過題外話,我覺得喺hall嗰位男接待好似怪怪吔,有無人知佢係學生定係老師呢?

剛睇完宏信的片段, 那位好似係教performing arts的男老師???

原帖由 chun1977 於 10-10-10 12:43 發表
hi,各位,我個女見1430hrs,我問她面試內容,她都同你們所講一樣,有音樂椅,老師話及講故事。不過題外話,我覺得喺hall嗰位男接待好似怪怪吔,有無人知佢係學生定係老師呢? ...

原帖由 薯媽 於 10-10-9 19:53 發表
請問妳們有冇報埋李宗德?

見完
係用普通話,無用英文,真寄怪.2ND可能無行
李宗德係我首選,我好希望小朋友入到

我反而無考李宗德.

讀邊間都好, 最緊要小朋友將大後做一個有良好品格的人.

原帖由 KATRINE 於 10-10-10 16:47 發表

見完
係用普通話,無用英文,真寄怪.2ND可能無行
李宗德係我首選,我好希望小朋友入到

原帖由 TanWong 於 10-10-9 22:32 發表
我仔只說普通話老師讓他拿餅乾,沒說講故事。

我仔話有講故事, 然後叫佢拿朱古力, 不過唔同組會唔會唔同??  英文去第二個課室玩英文games, 都係老師話, 音樂椅等, 我仔好鍾意間學校, 話個課室好靚~ 不過我感覺尋日都比較亂, 指引唔太清楚, 不過見到D老師都幾NICE~

~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

又真係亂左d,走得又冇同家長講,又冇話幾時會通知有冇得 2 in
原帖由 veroshea 於 10-10-10 22:41 發表

我仔話有講故事, 然後叫佢拿朱古力, 不過唔同組會唔會唔同??  英文去第二個課室玩英文games, 都係老師話, 音樂椅等, 我仔好鍾意間學校, 話個課室好靚~ 不過我感覺尋日都比較亂, 指引唔太清楚, 不過見到D老師都幾NI ...

原帖由 veroshea 於 10-10-10 22:41 發表

我仔話有講故事, 然後叫佢拿朱古力, 不過唔同組會唔會唔同??  英文去第二個課室玩英文games, 都係老師話, 音樂椅等, 我仔好鍾意間學校, 話個課室好靚~ 不過我感覺尋日都比較亂, 指引唔太清楚, 不過見到D老師都幾NI ...

我覺得係好亂
帶我囝個人返來時都唔睇實喲小朋友,有一個妹好行最後,佢無入禮堂個人都唔知,最後妹好自己入返去
如果唔係走咗都係邊度搵
小朋友in完返來又無叫人接佢哋,真係好亂,又無交代,感覺唔係太好

你同我見到既差唔多,感覺亦一樣
原帖由 KATRINE 於 10-10-11 11:49 發表

我覺得係好亂
帶我囝個人返來時都唔睇實喲小朋友,有一個妹好行最後,佢無入禮堂個人都唔知,最後妹好自己入返去
如果唔係走咗都係邊度搵
小朋友in完返來又無叫人接佢哋,真係好亂,又無交代,感覺唔係太好 ...

原帖由 manicheung 於 10-10-11 12:25 發表
你同我見到既差唔多,感覺亦一樣  

係, 唔交帶, 放條片又唔係放學校既野...

我因為當日IN完返到屋企先收到信, 所以係禮堂登記各樣都唔知, 禮堂係邊又唔知, 樓下又無人, 又無指示...
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

我老公話佢地好似唔休做咁,求求期應酬吓我地就算
原帖由 veroshea 於 10-10-11 12:55 發表

係, 唔交帶, 放條片又唔係放學校既野...

我因為當日IN完返到屋企先收到信, 所以係禮堂登記各樣都唔知, 禮堂係邊又唔知, 樓下又無人, 又無指示... ...
‹ 上一主題|下一主題