用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 kv無NET 英文係咪真係差好多 ?
go

kv無NET 英文係咪真係差好多 ? [複製鏈接]

0    0    0    0

我之前都有諗過呢過問題, 但我發覺好多家長, 就算學校英文好, 佢地一樣會係出面讀其他英文COURSE, 所以我覺得有冇NET係冇分別的...

KV無NET教英文對小朋友旣 Listening and Oral Speaking 始終會比有NET教的差少少﹐而我覺得家長可以出去跟小朋友搵英文學﹐例如揀課外活動課程時一定要有西人上課等等。Most importantly, 父母響背後的哉培比起任何一切更為重要!!!

無錯,KV喺無Net English teacher 及Phonics 學,K2先至有一個星期一堂普通話唱遊班。不過,KV啲學生就好受傳統小學校長歡迎,因為啲KV學生在上小學後啲中英數科成績,大多數都無問題,有啲仲喺小學全級頭幾名。

我好贊同"chloechanchan" 所講,「父母喺背後嘅哉培比起任何一切更為重要!」

係呀! 我D朋友D仔囡, 真係個個都派到名校, st Mary, Mary Roll, good Hope....間間都係勁野!

原帖由 tongl 於 10-10-10 23:55 發表
係呀! 我D朋友D仔囡, 真係個個都派到名校, st Mary, Mary Roll, good Hope....間間都係勁野!

除GH外,你講果d都係派位的
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

想幫 "tongl"補充小小,其實好多KV小朋友都自己考到有名嘅私小,例如APS、SFA、KTS、KRS ,不過如果小朋友可以派到去有名津校,咁緊係去返間唔駛比錢嘅學校又有直屬中學嘅小學啦。另外,DBS每年都有一批KV小朋友入到去讀小學。
‹ 上一主題|下一主題