用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 1st interview on Oct 9
樓主: Whitepine
go

1st interview on Oct 9 [複製鏈接]

原帖由 Whitepine 於 10-10-12 12:41 PM 發表
唔該晒你,蕭阿姨。

D問題好有意思!!!

我舊年報CKY時都有答過相似的問題,不過CKY要家長寫一篇文章添!!!

睇左D問題,我更加相信一定有"暗分"比!!!

...

白松兄,

排選校要素果度, 真係一check 便知龍與鳳 kekeke

唔好話暗分,  明分都要監生比啦
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 bchi 於 10-10-12 12:42 發表

你 同watson 妹妹都係記憶力超強啊 ))))))))

嘩... 每一條都要好長篇咁答啊....
咁又真係, 有心讀, 點都好似寫論文咁寫. 不過...佢比幾多行你地填每一條問題呢 ? ...

傻啦....我用手機影低JE, 冇咁好記性....我會放上FACEBOOK KEEP RECORD呀麻! 嘻嘻! 不過仲有兩間學校既問卷我冇影, 因為佢地果D冇咁有意思! 哈哈!

BTW, 有4行比我地作答。(我自己都影左自己個答案, 洗唔洗SEND比你睇)

原帖由 silvia_ng 於 10-10-12 02:46 PM 發表

傻啦....我用手機影低JE, 冇咁好記性....我會放上FACEBOOK KEEP RECORD呀麻! 嘻嘻! 不過仲有兩間學校既問卷我冇影, 因為佢地果D冇咁有意思! 哈哈!

BTW, 有4行比我地作答。(我自己都影左自己個答案, 洗唔洗SEND比 ...

我想知呀, 你在第七點, 你答左幾多間 !!
我上年in ms man 時, 佢都親口問過我呢個問題, 我覺得佢都幾留意呢一樣野

原帖由 bchi 於 10-10-12 15:03 發表

我想知呀, 你在第七點, 你答左幾多間 !!
我上年in ms man 時, 佢都親口問過我呢個問題, 我覺得佢都幾留意呢一樣野

我好老實的, 講哂出黎。只不過"玩野"既學校冇係後面註明"玩野"囉!

我個女剛開始去唔識既學校面試時, 佢竟然一入門口同我講"佢好緊張!!!!", 所以我都覺得好彩我同佢報多幾間。所以最後4間佢in果陣, 再冇話緊張了!

醒目開學勳章

坦白D都好,我舊年interview都有同文校長講,TSL阿仔有2nd interview,不過佢都有問我會選邊間?

原帖由 silvia_ng 於 10-10-12 15:08 發表

我好老實的, 講哂出黎。只不過"玩野"既學校冇係後面註明"玩野"囉!

我個女剛開始去唔識既學校面試時, 佢竟然一入門口同我講"佢好緊張!!!!", 所以我都覺得好彩我同佢報多幾間。所以最後4間佢in果陣, 再冇話緊 ...

"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

我好彩冇遇到咁嘅問題,我仔in時我听ms man 講座,听完小朋友就in完。如果要問我果

激屎我啦,求先打唔到字。

如果問到以上七條問題,我唔識答嫁,可能答完人吔唔知我講乜。

原帖由 bchi 於 10-10-11 15:28 發表
jackybaba,

係啊... 哎,  呢. 早排有個媽咪咪又好like lmc 架呢, 可惜佢仔仔去到唔肯拖老師隻手去排隊, 最後都冇入到去in . 真係時也命也 ~~~

嗰個唔肯入去面試既小朋友咪就係我家維維囉, 整定同lmc無緣囉, 希望各位既小朋友可以成為lmc既一份子啦.....加油呀.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 維豬豬 於 10-10-13 07:33 AM 發表

嗰個唔肯入去面試既小朋友咪就係我家維維囉, 整定同lmc無緣囉, 希望各位既小朋友可以成為lmc既一份子啦.....加油呀.

仲有出年, 或者出年維維大膽好多呢 !! 仲有機架

原帖由 維豬豬 於 10-10-13 07:33 發表

唔駛驚既,仲有second phase嫁ma...

醒目開學勳章

小朋友差幾個月真係好唔同架!!過多半年維維會大個D,一定會好D!!!

原帖由 bchi 於 10-10-13 10:30 發表

仲有出年, 或者出年維維大膽好多呢 !! 仲有機架
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

like my son interview... he was in for many time for many school last year..no one got it.. only this year, he is getting grow up then he will improve more with new place for interview... so i hope all of you will get the good result soon ... if not... try next year of June have second phase... good lucky

I saw a handsome guy too.  He wanted to hold the hand of my kid but my kid treated him with a lemon.  Hope that won't deduct the mark lar.

原帖由 bchi 於 10-10-12 10:18 發表

邊個邊個 ????

我估係1a 班mr peter li, 上年都係佢拖住我仔上樓上架. kekekke

見唔見我仔個班主任奧雲老師呀 ?

原帖由 myrchan 於 10-10-14 10:53 PM 發表
I saw a handsome guy too.  He wanted to hold the hand of my kid but my kid treated him with a lemon.  Hope that won't deduct the mark lar.

你當時有冇一個衝動, 想自己去拖呀 ??

有呀! 你點知架? 莫非你都

原帖由 bchi 於 10-10-15 17:42 發表

你當時有冇一個衝動, 想自己去拖呀 ??
‹ 上一主題|下一主題