用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 祟真出左結果喇。一齊統計一下!!
樓主: yanyant97
go

祟真出左結果喇。一齊統計一下!! [複製鏈接]

你地咁快收到accept letter喇.. 恭喜晒..   我想問, 你地D仔仔女女係幾多月出世架?  我睇下佢地有冇偏好收大仔..  唔該..

我個仔係9月尾仔...算細仔吧....

原帖由 gegemok 於 10-10-13 14:16 發表
我個仔係9月尾仔...算細仔吧....

我都未interview呀!你地巳經有accept letter!

醒目開學勳章

Received acceptance letter today, thanks God.  Really happy!!!!

Good luck to you guys.

我個仔8月尾出世,收咗主流班,安心晒!

我倨月係11月出世,都係收咗主流班啦
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

我17號interview, 尋日收到信. 我報國際班, 佢冇收我主流班. 只係tick左國際班waiting list, 話六月先再通知. 我仔仔係12月中出世, 係超細仔. 好采我有另一間學校收左 :)

另外我有朋友囡囡係十一月出世, 考幼稚園第一年吾收, 第二年做大囡, 收左.
原帖由 celialing 於 10-10-14 05:56 發表
我倨月係11月出世,都係收咗主流班啦
nil

點解各位interview 日期都有出入?

我個女明天才interview 英文部, 點解有d家長話已收到accept 信呢? 係未國際部, 英文部interview 兩者日期有分別呢?

Is that difficult to apply TT for 校外生?? Cos they also have tt kinder students and may I know how many seats for the others kinder K3 students?
As my girl is studing in K2 now and I also want her to study here but she is not TT student so what should I prepare for the interview ?? Many thanks!!

15-9己in原來分四批 每批分一些指定位

我連interview通知信都未收到呀,你幾时interview呀?

原帖由 katman 於 10-10-13 15:23 發表

我都未interview呀!你地巳經有accept letter!

醒目開學勳章

想問吓其實交表有無deadline ? 因為上網見佢哋個website無寫.

醒目開學勳章

原帖由 ccpwagon 於 10-10-26 22:41 發表
Hi January, do you mind tell me from which kindergarten your son study  ? because I want to know is TTS will consider which kinder from .

Thanks !

我仔學校, 每個有去考嘅小朋友, 崇真都比咗offer, 經我睇返上年我仔學校placement result, 收咗差唔多30人, 佢地已可組成一班了.

你仔仔係學之園嘛? 梗係好啦.

上網睇過校長講, 100人, 約七成收番自己學生. 點解好似收好多外校生!??

原帖由 眼超超 於 10-10-26 23:52 發表

我仔學校, 每個有去考嘅小朋友, 崇真都比咗offer, 經我睇返上年我仔學校placement result, 收咗差唔多30人, 佢地已可組成一班了.

btw, 我仔迦南, 十月細囝, 收左主流班

回覆 1# evacalbee 的文章

請問你仔系邊間幼稚園?

原帖由 眼超超 於 10-10-26 23:52 發表

醒目開學勳章

原帖由 evacalbee 於 10-10-27 00:02 發表
你仔仔係學之園嘛? 梗係好啦.

上網睇過校長講, 100人, 約七成收番自己學生. 點解好似收好多外校生!??

係呀, 我仔讀學之園, 你好叻呀, 你又知嘅?

不過, 我而家好後悔, 因為我miss咗佢個報名日期.  不過我兩星期前照交咗form, 而家等緊11月interview, 希望我都好似我仔學校其他媽咪咁考倒啦!

真係好後悔呀, 而家驚佢無晒位.  身邊好多媽咪同我講, 崇真英語環境好強, 我search資料之後, 原來崇真有25位net teacher.  我諗崇真學費唔平, 真係去晒師資嗰度.

我真係好想比仔入崇真讀.  希望得啦.

另外, 恭喜你小朋友考倒崇真呀.
‹ 上一主題|下一主題