用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Finished KTS interview
樓主: kalongma
go

Finished KTS interview [複製鏈接]

原帖由 愚人 於 10-10-8 14:06 發表
我個仔畫野慢過人, 畫唔駛, 老師都比佢講個埋. 我個仔係減數.
我估考佢地廿分鐘都無, 都幾兒戲.

兒戲極都唔夠Paul Boys......

deleted...

我女都IN左好耐, 但佢冇話要等喎! 先去第一間房畫畫, 都係比左頭三幅圖, 要佢自己畫第四幅既結果。之後轉房, 4個小朋友一齊入去, 每人同一個老師傾計。老師會問中英數, 英文要佢串字。數學係加數, 中文都係問D自己野。

同我同一時間入去既小朋友都出左黎, 但我女都仲要過多十幾分鐘先出返黎。出到去見到同學仔, 佢地IN 10:30都出左, 但我地10:15都係一齊出。好彩去下一間既時間比較多, 唔係就真係趕死我囉...

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-10-8 19:09 發表
我女都IN左好耐, 但佢冇話要等喎! 先去第一間房畫畫, 都係比左頭三幅圖, 要佢自己畫第四幅既結果。之後轉房, 4個小朋友一齊入去, 每人同一個老師傾計。老師會問中英數, 英文要佢串字。數學係加數, 中文都係問D自己野 ...

原來係要根據前三幅晝第四幅嗎 ? 我仔無講, 可能佢會晝d九唔搭前面八嘅晝都未定.  我只知佢晝咗一隻佢自稱好惡嘅狗.   激c, 呀仔, 好畫唔畫, 畫隻可愛d唔得嘅咩??

sorry! deleted
阿囡今日in完之後,非常鐘意呢間學校!
所以真係好擔心!如果考唔到一定好失望呀!

quote]原帖由 cecichan 於 10-10-8 12:15 發表
kts 是一間很好的學校,祝你們成功! [/quote]

HI HI :-D

醒目開學勳章

不過, 我地都係唔好講咁多, 因為有d家長仲未考, 對今日in咗嘅小朋友, 有欠不公.

right!
Although, I don't have chance.

我仔仔今日in完,佢都話好鍾意呢間學校,之前上佢學校個網頁,睇到佢既校園環境,已經覺得好正,今日終於親身感受到,校園很開揚,地方很乾淨,老師也很友善,如果小朋友係度讀書,一定好開心! 希望小兒有機會入讀!

請問KTS點去?
我怕的士司機都唔知.  係唔係同中學同一個門口入?

http://bit.ly/9Ouz4e

原帖由 ming_1212 於 10-10-8 20:36 發表
阿囡今日in完之後,非常鐘意呢間學校!佢話呢度啲老師好好,又友善,又肯教佢野!總之就讚不絕口!仲要有好強嘅心要讀呢間!見到佢咁,真係好希望肯收啦!

佢話中文考讀字,有一個詞語唔識,就係「舉辦」,佢同老師講:對唔住!我未學過,你可唔可 ...

真係多謝你既解釋; 我個女都有同我講飛機題睇日期, 聽到我一頭霧水.

原帖由 task 於 10-10-8 21:38 發表
請問KTS點去?
我怕的士司機都唔知.  係唔係同中學同一個門口入?

http://bit.ly/9Ouz4e

同司機講九龍塘金巴倫道九龍塘小學,近油站附近,隔籬係方方樂趣幼稚園,的士司機應該會明白

醒目開學勳章

原帖由 Camom 於 10-10-8 22:16 發表

同司機講九龍塘金巴倫道九龍塘小學,近油站附近,隔籬係方方樂趣幼稚園,的士司機應該會明白

係呀, 我今日搭的士, 同司機兩個都係唔知正確位置, 差D遲到, 我唔知係咪緊張得制, 明明又唔係第一次去, 我UP極都UP唔倒四角公廁油站對面.   兜多咗10蚊, 不過點知落車時, 司機收少咗我10蚊.  thanks司機

醒目開學勳章

原帖由 ming_1212 於 10-10-8 20:36 發表
阿囡今日in完之後,非常鐘意呢間學校!佢話呢度啲老師好好,又友善,又肯教佢野!總之就讚不絕口!仲要有好強嘅心要讀呢間!見到佢咁,真係好希望肯收啦!

佢話中文考讀字,有一個詞語唔識,就係「舉辦」,佢同老師講:對唔住!我未學過,你可唔可 ...

in你囡囡o個位老師咁好人既, 真係好呀!
我阿仔都有字唔識, 同老師講 : 唔好意思, 我唔識呀, 你可唔可以教我呀?  o個位老師同阿仔講 : 未教得住

未教得住?
原帖由 戀仔狂 於 10-10-8 10:56 PM 發表

我阿仔都有字唔識, 同老師講 : 唔好意思, 我唔識呀, 你可唔可以教我呀?  o個位老師同阿仔講 : 未教得住 ...

有d家長仲未考, 對今日in咗嘅小朋友, 有欠不公!

老師唔講其實好啱, 講了父母又share出來, 明天好多小朋友就識答, 對今日in咗嘅小朋友, 有欠不公!

原帖由 戀仔狂 於 10-10-8 22:56 發表

我阿仔都有字唔識, 同老師講 : 唔好意思, 我唔識呀, 你可唔可以教我呀?  o個位老師同阿仔講 : 未教得住 ...

家長要填問卷嗎?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

原帖由 Ivyl 於 10-10-8 23:42 發表
家長要填問卷嗎?

唔洗

上年開始要in家長(2nd in時).

原帖由 Ivyl 於 10-10-8 23:42 發表
家長要填問卷嗎?

But my daughter told me for sure, no chinsee words to read. How come?
‹ 上一主題|下一主題