用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 代替買白色, 綠色或啡色冷外套
go

代替買白色, 綠色或啡色冷外套 [複製鏈接]

請問大家運動校褸唔加毛背心之前, 好似係件風褸? 唔知有無攪錯? 可唔可以當冷衫咁着? 代替買白色, 綠色或啡色冷外套呢?

還有我有兩件灰色的冷衫, 還很新的, 係唔係真係唔可以着灰色呢?

咁如果以上兩者都不可, 請問啡色冷衫可以去邊度買到?

謝!

0    0    0    0

醒目開學勳章

回覆 1# snowvw 的文章

綠色風褸可以唔加羽絨背心單獨著, 至於買唔買白色秋褸係家長自己的決定.

我諗灰色真係唔可以著.

啡色冷衫我試過係CHICK___DUCK買過, 啲料都唔錯, 減價時買好抵, $150.  不過, 唔知今季會唔會有貨.  我而家織緊一件綠色背心比阿囡阿仔.

我之前件灰色都係chick....買的, 質地好好, 不過我附近嗰間搬走咗.

我就係想問可唔可以著冷背心, 無袖仲會方便啲, 咁你織開胸還是過頭"love", 有啲小學唔准著過頭"love"的?

原帖由 吉祥三寶 於 10-10-7 23:53 發表
綠色風褸可以唔加羽絨背心單獨著, 至於買唔買白色秋褸係家長自己的決定.

我諗灰色真係唔可以著.

啡色冷衫我試過係CHICK___DUCK買過, 啲料都唔錯, 減價時買好抵, $150.  不過, 唔知今季會唔會有貨.  我而家織緊一件 ...

原帖由 snowvw 於 10-10-8 00:21 發表
我之前件灰色都係chick....買的, 質地好好, 不過我附近嗰間搬走咗.

我就係想問可唔可以著冷背心, 無袖仲會方便啲, 咁你織開胸還是過頭"love", 有啲小學唔准著過頭"love"的?

...

今天早會,戴主任說同學們著純白色外套為佳
‹ 上一主題|下一主題