用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 我個仔尋日响學校跌穿頭
go

我個仔尋日响學校跌穿頭 [複製鏈接]

我個仔讀year 1, 事原係尋日我個仔同幾個同學仔食完luch之後, 問咗老師話可以比佢地自己落playground, d哥哥 (year 2) 同佢玩波, 佢手上攞住個波跑, 咁後便有個哥哥追佢想搶波, 之後從後推佢, 結果撞咗落個石膊度, 之後就頭破血流嘞, 咁學校就叫白車送佢去博愛醫院, 我就响醫院等佢他, 醫生幫佢檢查時,
我見個傷口都幾深, 長度大得1-2吋, 醫生話要縫針, 結果縫咗2針,依家响屋企養傷.  

0    0    0    0

原帖由 petpet1117 於 10-10-7 14:27 發表

我個仔讀year 1, 事原係尋日我個仔同幾個同學仔食完luch之後, 問咗老師話可以比佢地自己落playgroup玩, 有d哥哥 (year 2) 同佢玩波, 佢手上攞住個波跑, 咁後便有個哥哥追佢想搶波, 之後從後推佢, 結果撞咗落個 ...

我小朋友都有同我講,佢地係同一班的。
希望你囝囝早日康復。

睇到都心痛! 希望小朋友早日康復啦!

唉,希望你仔仔早日康復啦! PRAY FOR HIM...

希望你仔仔早日康復!
我仔係屋企都試過呀!因剛剛爸爸抺完地佢即落地,一跣就撞落個電視櫃轉角條邊,即打直咁跣落去就好似比把刀界咁呀!結果縫左3-4針.當時我唔係家,嚇到我老公腳都軟呀!返到家成地都係血呀!不過佢地真係好快就好番晒架!唔洗太擔心.
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

多謝各位關心, 我個奀皮仔依家已經無乜事,同平時差唔多,
只係個頭頂多左塊紗布。

希望你仔仔早日康復!

無大礙便好了, 建議校方應在柱位加軟性防撞物, 地應舖軟性防滑物, 因為本身是雨天操場來, 需多加保護學童, 始終有中小學部學生人數不會少, 但活動空間並不多.

我囡囡回到家都同我講過,希望你仔仔早日康復. Take care!

多謝各位關心!

我個仔今日已經可以番學, 佢已經好番好多,
星期三可以去拆線嘞!

我個仔今日放學同我講話書包有好多咭,
咁我就打開個書包睇吓, 原來全部都係同學仔送既慰問咭,
每張都畫上唔同既公仔, 張張都好靚,但有好幾張係無寫到名,所以唔知係邊個送? 一共收到..................................
..........38張, 真係好感動 .

响度想多謝各位家長既祝福及慰問, 更加多謝每位咁有心&咁可愛既同學仔 . Thank you very much!!!

咁就好lor, 相信是老師們指引的, 我雖不是宏信的人, 但也祝願你的孩子健康快樂

希望你仔仔快D好番啦!

我囡話你個囝頭頂有塊紗布,Mr. G. 重同佢講笑! (your hat so beautiful ~~)

原帖由 petpet1117 於 10-10-11 20:16 發表
多謝各位關心!

我個仔今日已經可以番學, 佢已經好番好多,
星期三可以去拆線嘞!

我個仔今日放學同我講話書包有好多咭,
咁我就打開個書包睇吓, 原來全部都係同學仔送既慰問咭,
每張都畫上唔同既公仔, 張張都好靚,但 ...
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14
‹ 上一主題|下一主題