用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖心會唔會轉全日制?
go

聖心會唔會轉全日制? [複製鏈接]

聖心(私立)係返AM (mon-sat)
聖心(津校) 係pm +全日
唔係小學全部轉全日架喇咩 ?
將來會唔會轉全日架呢?
   0    0    0    0

大部份學校是全日制,  半日制的學校好多是地方問題而令到不能提供全日班...

循道小學現在也是半日班 (下午, 下午) , 2011年搬往新校舍便轉全日班.

原帖由 katrinafu 於 10-10-6 00:37 發表
大部份學校是全日制,  半日制的學校好多是地方問題而令到不能提供全日班...

循道小學現在也是半日班 (下午, 下午) , 2011年搬往新校舍便轉全日班.

就係lor,有好多都講左會轉.
循道/協和/軒小
但聖心冇講, 如果不變的話, 時間上唔係咁岩.

咁咪要睇政府有冇比地佢哋興建新校舍囉..

機會唔高, 就算政府批到地, 如何籌錢也是一個大問題, 始終是女校, 有錢的校友唔多. 女拔建新校舍, 也花了九牛二虎之力, 才找到足夠的資金.

原帖由 katrinafu 於 10-10-6 01:00 發表
咁咪要睇政府有冇比地佢哋興建新校舍囉..

原帖由 hui3328 於 10-10-6 10:24 發表
機會唔高, 就算政府批到地, 如何籌錢也是一個大問題, 始終是女校, 有錢的校友唔多. 女拔建新校舍, 也花了九牛二虎之力, 才找到足夠的資金.

Don't look down on Sacred Heart girls, they raise enough money to build the secondary school in pokfulam some years ago.
‹ 上一主題|下一主題