用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

N班面試 [複製鏈接]

來緊的12月初會去面試,請問有無人知道面試會考小朋友咩野??
   2    0    0    0

我地舊年面試就要佢認D生果, 叫佢指住蘋果橙, 不過係相片, 俾D玩具佢玩吓咁啦, 我個女都指倒蘋果, 個橙幅相由上面望落去, 佢就指唔倒, 嗰陣佢得歲半, 好多做唔倒, 但最後都收左, 所以我估都係睇父母多過少朋友掛。

回復 1# gilbertng 的帖子

Agreed !

引用 !reportpost_img! 回復   
我地舊年面試就要佢認D生果, 叫佢指住蘋果橙, 不過係相片, 俾D玩具佢玩吓咁啦, 我個女都指倒蘋果, 個橙幅相由上面望落去, 佢就指唔倒, 嗰陣佢得歲半, 好多做唔倒, 但最後都收左, 所以我估都係睇父母多過少朋友掛。

我個仔喺接近兩歲時去in佢地既N1,都係問下名﹑年齡﹑性別,好似樓上咁講,要認apple, orange, banana,因為圖片係由上影相落個生果,所以老師又有問邊個係圓形。之後叫阿仔做圖形配對,再同阿仔玩下波波 (throw, catch, roll)﹑又叫佢同老師一齊march,同埋叫佢單腳企﹑交叉腳企。

至於問家長既,都係問下點解要選呢間學校﹑對學校有咩期望﹑小朋友有冇食物/藥物敏感。

以上阿仔有七成半做到/答到,結果收左。

我相信唔同年紀有唔同要求既,希望以上資料對黎緊去in既家長有幫助啦﹗

回覆:tcmkhksar 的帖子

我都想知黎緊女女都要去心儀嘅幼稚園面試真係好緊張,小朋友咁細個

‹ 上一主題|下一主題