用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海壩街官立小學 已開學了!
go

已開學了! [複製鏈接]

hello 各位:
小兒已是小四了,開學至今已一個月la,今年發覺功課量多了,而且多做了上網揾資料,仲有出外的活動也增加了.唔知係咪因小3要應付tsa,小五要考程分試所以小4就有多餘的時間?有見及此我都盡量比佢參加,需然有部份要抽韱.我仲叫佢enjoy吓小學生活,很快就升小6架!
對比三年級發覺他升班後他很開心,對新老師也有讚無彈(暫時),學習態度亦改善了不少,希望他keep到小6就好la!!所以我覺得老師好,小朋友便會更好.
kiukiuleung
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

no la,以小兒舊年為列,tsa冇乜特別,學校不同其他學校,又補課又留堂吹谷+操tsa卷,舊年我向老師瑅問過為何沒有support tsa,他說跟平時一樣冇變!我諗可能政府學校掛,不主張tsa操練,不主張精英文(改為語文班).又或者本校已有中學联係掛(故故下)!!
原帖由 queeniekwang 於 10-10-4 10:24 發表

小兒已小三了,今年功課量多了些, 有上網揾資料功課,
未有出外的活動, 請問小3的tsa會否很忙很多功課呢?
今年他開心了很多, 對比好過上年小二時, 對新老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?banne ...
‹ 上一主題|下一主題