用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

網上練習 [複製鏈接]

最近有好多學校既網上練習,
再加上我之前唔知學校會提供咁多,
又俾錢報咗兩個,
唔知會唔會多過頭,
你地會點安排時間俾佢地去上網玩呀?
   0    0    0    0

放心.... 不單只你, 我都係... 相信不少家長都有俾錢買, 因為學校通告講到好似係教學一部份咁~ 點知原來係可買可不買既!

至於咁多點樣有時間去玩? 我地去玩過所有免費的.... 簡真深到呢.... 其實根本就係冇分級數既... 以小一小二來講, 根本對佢地係一件極難既事!! 例如好似其中一個既英文咁, 在不同 chapters 之中再分 reading, listening, writing...., 當中只有 reading 係佢地最有可能可以有能力去做既~ 深在係深左亦不適合初小去做~

反而我寄望用錢買既(之前買既2個,再加數學o個個,共3個), 應該係有分班級既~ 所以我會比囝囝集中做呢3個~~ 話哂係比錢既, 唔做就浪費~

原帖由 fa_fa 於 2010/10/1 04:56 PM 發表
最近有好多學校既網上練習,
再加上我之前唔知學校會提供咁多,
又俾錢報咗兩個,
唔知會唔會多過頭,
你地會點安排時間俾佢地去上網玩呀?

想問吓<中文百達通計劃>係咪未有Password呀?
好似只得<英文8寶箱>有Password, 同明天可以開始玩

啊... 你已經收到了嗎? 我地一個都未收到... 可能係我地遲左啦... 我地係自己寄票及回條返去個兩間公司度既~

既然你有登入資料在手,你咪可以入去睇下,到底有冇分級別囉!

原帖由 fa_fa 於 2010/10/3 05:54 PM 發表
想問吓係咪未有Password呀?
好似只得有Password, 同明天可以開始玩

英文的八達通是印在通告上的.
而中文的百寶箱則還未有...
數學就上星期派了.

原帖由 yipsfamily 於 10-10-4 00:24 發表
啊... 你已經收到了嗎? 我地一個都未收到... 可能係我地遲左啦... 我地係自己寄票及回條返去個兩間公司度既~

既然你有登入資料在手,你咪可以入去睇下,到底有冇分級別囉!

...

下。。。 是嗎? 你說的是否要付費的? 我一個都未收到喎。。。。 唔知到底係囝囝冇攞番嚟,定係真係未有呢? 中、英我地都係自己寄去比個間公司的,數學就經學校訂! 唔知有冇 B 班既同學家長係度,你地收到未呢??

原帖由 ckyc403 於 2010/10/5 12:16 AM 發表
英文的八達通是印在通告上的.
而中文的百寶箱則還未有...
數學就上星期派了.

我哋3個都係經學校付款訂的.
英文係張通告已經印有id & password,只是等10月4日開波日至可以入到去.

原帖由 yipsfamily 於 10-10-5 09:35 發表
下。。。 是嗎? 你說的是否要付費的? 我一個都未收到喎。。。。 唔知到底係囝囝冇攞番嚟,定係真係未有呢? 中、英我地都係自己寄去比個間公司的,數學就經學校訂! 唔知有冇 B 班既同學家長係度,你地收到未呢??

...

原帖由 ckyc403 於 10-10-5 11:19 發表
我哋3個都係經學校付款訂的.
英文係張通告已經印有id & password,只是等10月4日開波日至可以入到去.

係呀!只要揾番張通告就會見倒,
想問吓你哋入去玩未呀?

收到密碼後,我地都有入去玩過~ 不過我想問下, 中文原宝箱同英文、數學咁,係咪每日只得一個練習做?  我係比左錢去買3科既, 睇左通告, 話係中文百宝箱內, 收費用戶係應該有中英數既 "額外" 練習架.... 老師知道我地比$3xx去買, 仲話其實包左好多問題... 可能要選擇下咁話....  咁到底係我地而家用嚟既,係免費既版本,還是有什麼問題呢? (雖然張支票已過左數... 但登入後,某d只供收費用戶玩既地方,我地都好似去唔到...)

請問其他另外付費的家長, 你地有冇類似既問題?? 好 confuse... 個兩間野 (其實係同一集團同一地址) 既電話, 又打極都唔通...

原帖由 fa_fa 於 2010/10/6 04:41 PM 發表

係呀!只要揾番張通告就會見倒,
想問吓你哋入去玩未呀?

原帖由 yipsfamily 於 10-10-19 22:30 發表
收到密碼後,我地都有入去玩過~ 不過我想問下, 中文原宝箱同英文、數學咁,係咪每日只得一個練習做?  我係比左錢去買3科既, 睇左通告, 話係中文百宝箱內, 收費用戶係應該有中英數既 "額外" 練習架.... 老師知道我地比$ ...

英文既就已經玩得,
每次有兩part共4-5題,
每曰都有一part1-2題係只有俾咗錢先可以玩;
而中文果個就要等到04/11先可以開始玩。
‹ 上一主題|下一主題