用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sillymelon
go

P1 Interview [複製鏈接]

早上學校會有seminars(現有家長) !

原帖由 l媽媽alice 於 10-10-6 08:41 發表
報到.....
我囡囡是Group 11呀! 13:30hours.
( 好似吾見有早上有interview ? )
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

今天收到信了! 但在電話中, 問有關職員面試當日要帶甚麼資料, 她說帶小朋友準時到便可, 但在面試信中, 提到要帶面試信同出世紙正本. 點解咁簡單的資料都有出入? 學校真的要留意下.

我知有些媽媽會把出世紙正本留在保險箱, 家中只會放副本啊! 現在才知要取回正本, 時間真的較緊迫呢!  所以希望校方可以改善一下啦!

我仲未有信喎...究竟有冇文件要帶呢,我前兩日問過staff,佢地話唔洗帶任何文件架喎
原帖由 bamama 於 10-10-8 12:49 發表
今天收到信了! 但在電話中, 問有關職員面試當日要帶甚麼資料, 她說帶小朋友準時到便可, 但在面試信中, 提到要帶面試信同出世紙正本. 點解咁簡單的資料都有出入? 學校真的要留意下.

我知有些媽媽會把出世紙正本留在 ...

係呀! 電話中話只帶小朋友, 但信中就話要帶入學面試信, 出生證明文件, 如非本港生的申請者, 仲要交在本港居留的有效證明文件.

未收到信的話, 就只好帶有關的證明文件.

原帖由 manicheung 於 10-10-8 14:12 發表
我仲未有信喎...究竟有冇文件要帶呢,我前兩日問過staff,佢地話唔洗帶任何文件架喎 mouth:" /> mouth:" />  

明白,咁我都帶定去先,thanks
原帖由 kamtsk 於 10-10-8 18:39 發表
係呀! 電話中話只帶小朋友, 但信中就話要帶入學面試信, 出生證明文件, 如非本港生的申請者, 仲要交在本港居留的有效證明文件.

未收到信的話, 就只好帶有關的證明文件.

...

醒目開學勳章

原帖由 bamama 於 10-10-8 12:49 發表

我知有些媽媽會把出世紙正本留在 ...

同意,我尋日都未收到信,咪打去問,佢都只係話準時帶小朋友出現,無野要帶.到左今日,終於收到信,原來要帶埋出世紙 ,同果位職員所講,好大出入.

今日再CHECK下EMAIL,原來有SEND NOTIFICATION LETTER比我地,所以未收到信既,都可以CHECK下MAILBOX. GOOD LUCK:)

好多人啊,競爭力好大。

今日應有47-49組學生面試, 每組有6人, 應有282-294人, 也見到有些組別不足6人(可能面試撞時間), 3選1左右, 已比其他直資好很多了! 我估再多2-3年, 競爭一定大好多! 因為宏信會漸上軌道, 更多人欣賞.

原帖由 TanWong 於 10-10-9 18:19 發表
好多人啊,競爭力好大。

3 選 1 即係每 3 個就會有兩個唔得啦, 唉................................................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

原帖由 bamama 於 10-10-9 18:34 發表
今日應有47-49組學生面試, 每組有6人, 應有282-294人, 也見到有些組別不足6人(可能面試撞時間), 3選1左右, 已比其他直資好很多了! 我估再多2-3年, 競爭一定大好多! 因為宏信會漸上軌道, 更多人欣賞.

...
每組6人咁小?

醒目開學勳章

妳係咪巳經有小朋友讀緊宏信,開心嗎?
原帖由 TanWong 於 10-10-9 18:19 發表
好多人啊,競爭力好大。
‹ 上一主題|下一主題