用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

P1 Interview [複製鏈接]

Anybody received letter/call for PI interview? According to the information on the web, it is scheduled for 9 Oct. But only shortlisted applicants will be invited for an interview!

Unlike other schools, all applicants could attend the 1st round interview!

0    0    0    0

真的? 不是所有申請人也可以面試嗎? 我還未收到通知呢!

係啦, 我都無信呀, 咁我係咪無得見呀, 我舊年等到依家喇, 變左長頸族族人喇

From the "Notes on Year 1 Admission (2011-2012)":
校方會根據申請表格上的資料進行初步評估,合適的申請人會獲邀前來參加面試。

So I want to know anybody receives the interview letter? I haven't!

我無呀  

Don't worry everyone! 今天我已經成功打通學校電話。那位書記姐姐說現在她們已經處理安排時間interview所有信件大概會在下星期初寄出。所以我深信大家應該會在下星期三會收到信。let"s keep our finger crossed!

不是啊! 我記得簡介會上何副校長說所有申請者也有1st interview的,接住才挑選入2nd interview。我還問她會選多少人入2nd int, 她答沒有限額。

醒目開學勳章

等我仲以為得我1個未有信

下星期六已是面試日, 但今天還未收到通知, 難免令人感到緊張!

應該今天就有通知啦~~好緊張

仲未收到信呀......擔心

個個都可以first in架, 星期五前一定會收到信, 時間會係係下午!

原帖由 MeiHan 於 10-10-4 14:59 發表
個個都可以first in架, 星期五前一定會收到信, 時間會係係下午!

肯定是下午嗎??  因為我仲有d課外活動要預先請假, 我真係無預到到今日都可以未收到信....
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

我的小朋友下午都有活動, 所以想早啲知道面試時間, 方便安排. 我都估唔到面試前一星期也未收到信. 有點令人失預算, 因為我知道有不少學校也是這個weekend面試呢!

原帖由 veroshea 於 10-10-5 02:12 發表

肯定是下午嗎??  因為我仲有d課外活動要預先請假, 我真係無預到到今日都可以未收到信....

原帖由 kamtsk 於 10-10-5 09:57 發表
我的小朋友下午都有活動, 所以想早啲知道面試時間, 方便安排. 我都估唔到面試前一星期也未收到信. 有點令人失預算, 因為我知道有不少學校也是這個weekend面試呢!

...

终於收到電話啦...我仔仔係GROUP 1, 你地有無人都一樣呢??
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

Wa....group 1....so early?
My son us in group 37 and the interview time will be at 4:15pm.

一等再等............仲未收到通知! 用電話聯絡?

不如你試下打去53611249問下啦~

原帖由 Spdwong 於 10-10-5 11:02 發表
Wa....group 1....so early?
My son us in group 37 and the interview time will be at 4:15pm.

唔知一GROUP有幾多人呢??  其實我都唔算好早申請, 張RECEIPT NO.都5XX, 唔知點解會咁早IN呢??

我朋友都收到通知有得見喇 , 但我仲係揸住個電話等呀等
‹ 上一主題|下一主題