用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 st cat:入學申請表,收到未?
樓主: petunia
go

st cat:入學申請表,收到未? [複製鏈接]

第一日朝早8點交都44XX,好誇張呀

原帖由 tantanmama 於 10-10-6 14:06 發表
我係13/9晚未夠8點親身交信封, 都收到form喇, 編號係44xx. 14/9上午親身交+14/9郵差派埋信後, 下午先親身交嘅都可能已過咗6000喇. 未收到form嘅不妨留意下張check過咗數未. 之前有媽媽話st. cat admin做得好好, 咁冇 ...

想問收到表, 係咪填好後不用寄回, 係面試個日交回比學校就可以?

我13/9寄信, no. 1xxx,
都係今日先收到信, 所以其他媽咪唔駛擔心,
我諗佢地咁多信, 唔係分先後派,
係一大疊抽黎整理完再分批派,
總之你地第一日寄, 應該會收到, 可能遲d。

原帖由 twiggyland7 於 10-10-6 14:10 發表
張form上面點解要填父母曾讀學校既資料既?
係唔係父母唔係讀名校, 小朋友既機會會小d呀?

都唔使劃出腸啦,都冇問係咪U grad
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 6-10-2010 15:44 發表

都唔使劃出腸啦,都冇問係咪U grad

點解唔問埋U grad呢...我老公中學讀威靈頓中學...大學讀Waterloo(加拿大)...甘咪好唔抵~!

原帖由 giant_japan 於 10-10-6 15:04 發表
想問收到表, 係咪填好後不用寄回, 係面試個日交回比學校就可以?

佢有張紙話interview證你撕下,interview o個日帶,其餘部份填完要8/10前寄返去喎,仲有d野要一齊寄返去

原帖由 an~gel 於 10-10-6 15:50 發表

點解唔問埋U grad呢...我老公中學讀威靈頓中學...大學讀Waterloo(加拿大)...甘咪好唔抵~!

唔怕la~~我老公做sales,我地2個都冇讀U,差過你la~

原帖由 twiggyland7 於 10-10-6 14:10 發表
張form上面點解要填父母曾讀學校既資料既?
係唔係父母唔係讀名校, 小朋友既機會會小d呀?

名校少不免都會睇下地址職業,LH都有問呀~

原帖由 ho_yan2406 於 6-10-2010 16:04 發表

唔怕la~~我老公做sales,我地2個都冇讀U,差過你la~

我講吓笑咋...我又真係唔係甘介意(雖然我老公都有問點解佢唔問埋大學讀咩)因為我都無讀過U...我覺得去面試都係睇個小朋友多d...不過d家長緊張到好似佢哋去面試甘(包括埋我都係)...hahaha

原帖由 an~gel 於 10-10-6 16:15 發表

我講吓笑咋...我又真係唔係甘介意(雖然我老公都有問點解佢唔問埋大學讀咩)因為我都無讀過U...我覺得去面試都係睇個小朋友多d...不過d家長緊張到好似佢哋去面試甘(包括埋我都係)...hahaha ...

me2...係緊張自己表現唔好影響個仔咋...自己以前in過幾份工都唔請,好鬼怕interview.....

原帖由 an~gel 於 10-10-6 15:50 發表

即係唔睇edu background只睇中小學係咪名校,現實呢
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 10-10-6 16:18 發表

即係唔睇edu background只睇中小學係咪名校,現實呢

我同老公都係cheap cheap中小學.....ai~~

原帖由 ho_yan2406 於 10-10-6 16:06 發表

名校少不免都會睇下地址職業,LH都有問呀~

o甘都要通訊地址架,唔通email?LH唔睇你係咪有錢人,你睇佢吓TKO開校已知

原帖由 ho_yan2406 於 10-10-6 16:21 發表

我同老公都係cheap cheap中小學.....ai~~

parent係名校入到SC機會大過你o甘解!

ho_yan2406: 6/11見啦...你個仔10:00...我個女9:45...(不過我有可能要晏d先可以出現...因為GH要去填FORM...我同老公分頭行事)老公負責面試~!

我14/9寄去..但係今日都未收到信呀....有D擔心添~

原帖由 an~gel 於 10-10-6 16:24 發表
ho_yan2406: 6/11見啦...你個仔10:00...我個女9:45...(不過我有可能要晏d先可以出現...因為GH要去填FORM...我同老公分頭行事)老公負責面試~!

Good Hope 唔駛親自攞form 呀, 我禽日打去佢話1/11-6/11係網上dl就得喇

原帖由 audreymok 於 10-10-6 16:37 發表

Good Hope 唔駛親自攞form 呀, 我禽日打去佢話1/11-6/11係網上dl就得喇

佢地有新校長未?

原帖由 audreymok 於 6-10-2010 16:37 發表

audreymok: Thx ar...但係都預住要分頭行事先...GH個網到而家都未攪掂...係呢...如果係網上面download咗之後...喺咪寄去就得...好怕再有SC攞FORM事件重演~!

終於收到form , 我在9月13日10:45 am dropped in ,
admission number 都排到46XX , 應該是由於細B (Nov 2008), 於 Nov 6 (10:30) interview, 好彩無撞時間 , 下午3:00仲要interview另一間 , 真係忙 , 希望阿B表現好些啦 !!!!
‹ 上一主題|下一主題