用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 st cat:入學申請表,收到未?
樓主: petunia
go

st cat:入學申請表,收到未? [複製鏈接]

原帖由 brrbaby2007 於 6-10-2010 16:22 發表

o甘都要通訊地址架,唔通email?LH唔睇你係咪有錢人,你睇佢吓TKO開校已知

但係佢(LH)開喺領都喎~!

http://www.ghskg.edu.hk/
唔知有冇換校長. 我打去學校佢俾咗以上link, 話1/11-6/11係呢度dl, 點交同deadline我又冇問到呀

好可憐...好似得我未收到form

原帖由 audreymok 於 10-10-6 17:13 發表
http://www.ghskg.edu.hk/
唔知有冇換校長. 我打去學校佢俾咗以上link, 話1/11-6/11係呢度dl, 點交同deadline我又冇問到呀

校長真係走左,不過唔知新校長幾時有

我諗個website到時有instruction,似親身交form機會大d
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 audreymok 於 10-10-6 17:15 發表
好可憐...好似得我未收到form

me 2, keep on waiting
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

me 3...

so worry

Once u receive the application form, you have to send back as soon as possible before Oct 8.

I only received it this afternoon. To play safe, I will drop in the form in person at school's mail box tomorrow.

wrong message!

me 4 ah...but i called the school two days ago, they checked for me and said that i should be able to get the form ga...sigh....still worry alot lei!!!

原帖由 carmensamso 於 10-10-6 17:30 發表
me 3...

so worry

Sorry - wrong message sent .

原帖由 brrbaby2007 於 10-10-6 15:44 發表

都唔使劃出腸啦,都冇問係咪U grad

我又覺得唔係喎, 我同老公都唔係名校中小學畢業, 亞B一樣First round就收, 所以, 我諗大家唔好想太多, 小朋友表現先係最重要. 努力呀! St Cat真係一間唔錯的學校 ^^

原帖由 brrbaby2007 於 10-10-6 16:24 發表

parent係名校入到SC機會大過你o甘解!

咁我都知....報都係俾個機會個仔試下

原帖由 charlotte2008 於 10-10-6 16:52 發表
終於收到form , 我在9月13日10:45 am dropped in ,
admission number 都排到46XX , 應該是由於細B (Nov 2008), 於 Nov 6 (10:30) interview, 好彩無撞時間 , 下午3:00仲要interview另一間 , 真係忙 , 希望阿B表現好些 ...

我諗唔關交表時間事,我13/9中午寄,但no.前過你

Heard that this year will interview 8,000 kids, is that truth?

Any kids got the nos. over 6,000? (As last year, they got 6,000 kids for interview)

原帖由 WillBmama 於 10-10-6 23:55 發表

我又覺得唔係喎, 我同老公都唔係名校中小學畢業, 亞B一樣First round就收, 所以, 我諗大家唔好想太多, 小朋友表現先係最重要. 努力呀! St Cat真係一間唔錯的學校 ^^ ...

都講左N次話係名校or有人介紹機會大好多而已,唔係名校冇話唔收,話晒SC都收600幾人。

原帖由 小克 於 10-10-7 08:55 發表
I wonder how the teachers can interview 8000 kids in 3 days?!

Nov 6 都有其他Kinders interview, 撞期就未必去,未必8000人in

我剛打去問, sc 話10月中前都會錄續寄出form, 不過我唔知佢地係咪按小朋友出生月份寄, 因為佢問我小朋友幾月出世, 我話10月, 甘佢話要10月中先寄出....

限住派表,又點會有 8,000 咁多
‹ 上一主題|下一主題