用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

優才校服 [複製鏈接]

冬季校服應該怎樣買..剛收到通告..好多件咁...同埋是否只是金龍校服有得買..我問過幾間將軍澳校服公司.都無優才d校服買~~
   0    0    0    0

王國長老

好似係金龍獨市。我會買三套運動兩套校裙。

醒目開學勳章

回覆 1# babie2 的文章

我阿仔五年級, 只買了綠色羽絨外套, 無著過啡色校褸, 因為羽絨外套襟啲, 保暖啲!  至於阿女上年向家教會攞咗冬季校服, 攞咗啡色長褸, 著大佬件舊羽絨外套. 佢鐘意著啡色校褸多啲, 因為襯裙會斯文啲! 而羽絨外套主要係著運動衫時用.  至於你買羽絨外套定校褸, 就要睇你個小朋友怕唔怕凍, 同埋佢鐘意著邊件啦! 校方無硬性規定著邊件!

白鵝絨活動背心

請問你哋會買白鵝絨活動背心嗎? 我怕難打理

唔該晒..咁我會買綠色運動jacket only..至於白色活動背心..係咪可以出去買..有無限制..thx>

醒目開學勳章

原帖由 JT2008 於 10-9-29 09:28 發表
唔該晒..咁我會買綠色運動jacket only..至於白色活動背心..係咪可以出去買..有無限制..thx>

嗰件係羽絨背心, 套係綠色風褸裏面, 所以綠色褸先保暖, 所以要羽絨背心+綠色風褸一套買.  至於打理方面, 我哋主要都係用布抺吓外面,  嗰件背心係活動既, 天氣唔係太凍, 可以淨係著綠色風褸, 到天氣冷時, 先把羽絨背心套上, (用啪鈕連上), 好方便!

原帖由 JT2008 於 10-9-29 09:28 發表

不是白色活動背心,是白色鵝絨,但表布是黑色的...所以不用怕髒,個人意見是買了方便很多~~小朋友即使覺得熱要脫掉,放在書包也不佔太多位置~

天氣真的很冷時,就會改穿自己準備的羽絨外套或背心

明白晒la>. 即係2 in 1 jacket.. 咁買埋lu~~ thx.. 各位家長.~~

原帖由 edea 於 10-9-28 19:08 發表
好似係金龍獨市。我會買三套運動兩套校裙。

吓﹖要買咁多套咩﹖如果遲些有需要,是否可以去金龍再買﹖

醒目開學勳章

我都諗住買三套運動兩套恤衫西衭。

王國長老

原帖由 rachncurtsmom 於 10-9-29 18:47 發表

吓﹖要買咁多套咩﹖如果遲些有需要,是否可以去金龍再買﹖

梗係可以啦. 金龍o係花墟隔離, 斜對面係新世紀廣場.

咁綠色羽絨外套又可唔可以遲些再買?

醒目開學勳章

原帖由 edea 於 10-9-30 14:18 發表

梗係可以啦. 金龍o係花墟隔離, 斜對面係新世紀廣場.

今日親自去金龍買冬季校服,但運動衣無碼,要遲d再去過!
‹ 上一主題|下一主題