用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: loveboy
go

點先知收唔收 [複製鏈接]

唔好唔開心, 好快就有其他好消息. 加油.

原帖由 loveboy 於 10-10-12 00:07 發表
我今日有信啦........係寄掛號既~~個心有小小唔開心~....希望其他小學有希望啦~~
*********************************************************************************************************************************************

Wish your son would have a good offer later!!

原帖由 loveboy 於 10-10-12 00:07 發表
我今日有信啦........係寄掛號既~~個心有小小唔開心~....希望其他小學有希望啦~~

今日阿仔先去1st interview, 我見到都有唔少人, 競爭都好大. 唔知有無機會2nd interview 呢?

I am still waiting for the call for 2nd interview, else it wld be a registered mail.  Expect to be around these few days.  Getting more anxious now.

原帖由 bamama 於 10-10-13 17:36 發表
今日阿仔先去1st interview, 我見到都有唔少人, 競爭都好大. 唔知有無機會2nd interview 呢?

我冇2nd interview, 只係收到學校話waiting list 呀!  

2nd in完咗,反而重驚,覺得可能会收reject 信

我小朋友今朝收到電話有2nd in... 請問

2nd in時, 同小朋友傾个20 mins係同家長一齊係入房還是淨係小朋友入去先? 而小朋友个part係咪淨係同佢傾計?請問問題環繞什麼?

謝謝!!

放鬆D,係小朋友入先,MS LEE會問小朋友一些生活上的問題,父母一起出席有誠意,其實我上次整個過程加埋先得20MINS,11日後收OFFER(12/10 2nd in and 23/10 receive letter, but the letter send on 21/10),今日REGIST
原帖由 2boysmami 於 10-10-18 12:33 發表
我小朋友今朝收到電話有2nd in... 請問

2nd in時, 同小朋友傾个20 mins係同家長一齊係入房還是淨係小朋友入去先? 而小朋友个part係咪淨係同佢傾計?請問問題環繞什麼?

謝謝!! ...

恭喜! 唉, 我仲等緊.........

原帖由 kanahose 於 10-10-25 15:48 發表
放鬆D,係小朋友入先,MS LEE會問小朋友一些生活上的問題,父母一起出席有誠意,其實我上次整個過程加埋先得20MINS,11日後收OFFER(12/10 2nd in and 23/10 receive letter, but the letter send on 21/10),今日REGIST ...

Thz,請問等緊乜嘢?
原帖由 bamama 於 10-10-25 19:01 發表
恭喜! 唉, 我仲等緊.........

Ms Lee問嘅嘢阿仔都答到,其實係平時我哋一家人的生活模式,由父母去補充,再由Ms Lee講解小學的情況,不過阿仔見我同老婆入咗房之後,變得搞搞震,坐唔定,絕對考驗父母的EQ,依樣係會令我之前有少少擔心會reject,不過而家註咗冊個心先叫定D。

Congrat. Is SMC your first choice?

原帖由 kanahose 於 10-10-25 21:14 發表
Ms Lee問嘅嘢阿仔都答到,其實係平時我哋一家人的生活模式,由父母去補充,再由Ms Lee講解小學的情況,不過阿仔見我同老婆入咗房之後,變得搞搞震,坐唔定,絕對考驗父母的EQ,依樣係會令我之前有少少擔心會reject,不過而家註咗冊個心 ...

原帖由 cpcog 於 10-10-25 22:39 發表
Congrat. Is SMC your first choice?
Yes, is my son and my 1st choice, but not my wife's.

等消息. 我個仔13/10先1st interview, 都唔知學校仲有幾多位, 而家仲話要延遲報名日期. 無論係電話還是信, 睇怕都有排等.......

原帖由 kanahose 於 10-10-25 21:05 發表
Thz,請問等緊乜嘢?

原帖由 bamama 於 10-10-26 12:50 發表
等消息. 我個仔13/10先1st interview, 都唔知學校仲有幾多位, 而家仲話要延遲報名日期. 無論係電話還是信, 睇怕都有排等.......
祝有好消息!

請問你地係幾時開始報名架?

28/08/2010 , after few days of the seminar
原帖由 sumyau1012 於 10-10-27 12:50 發表
請問你地係幾時開始報名架?

cpcog, PLZ check PM^^

嘩..咁早已經開始申請, 但今個星期六仲有個seminar喔.(未來係上星期,但因台風關系改至今個星期六)

咁你地係咪放棄左自行派位?

原帖由 kanahose 於 10-10-27 13:42 發表
28/08/2010 , after few days of the seminar

yes, i quit the lucky draw, and smc is my son's 1st choice.
原帖由 sumyau1012 於 10-10-29 10:28 發表
嘩..咁早已經開始申請, 但今個星期六仲有個seminar喔.(未來係上星期,但因台風關系改至今個星期六)

咁你地係咪放棄左自行派位?
‹ 上一主題|下一主題