用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 校車服務好似一年比一年差,安排混亂
go

校車服務好似一年比一年差,安排混亂 [複製鏈接]

醒目開學勳章

校車服務好似一年比一年差,安排混亂. 這與學校無關, 是有關校巴公司負責人有問題, 促請學校外發另一公司或負責人
   0    0    0    0

同學校溝通下, 會否有改進?

原來都有家長同我一樣覺得校車服務差左好多.

以前返學放學都只係40分鐘. 依家返學搭校車竟會遲到, 放學要成70分鍾. 校車負責人話生意難做所以要dau多幾個地方, 唔鍾意既可以自己接送. 唉...有冇搞錯呀.

same here. 佢而家要dull埋小學,而家比上年遲左15分鐘才回到家。

醒目開學勳章

which primary school ?

原帖由 hyatt 於 10-9-29 00:48 發表
same here. 佢而家要dull埋小學,而家比上年遲左15分鐘才回到家。

醒目開學勳章

deleted.....

so scarry

I didn't see any primary students wor.... which school and which line ar ?

原帖由 hyatt 於 10-9-29 00:48 發表

甘態度又真係太差, 甘我地要返工, 唔搭校車邊個送返學?

70分鐘同40分鐘真係差好遠喎!完全不能接受!

我覺得學校有責任搵一間負責任既公司!但我覺得李生既車隊ok o架, 係袁姑娘車隊唔ok!

原帖由 kenzo 於 10-9-28 21:34 發表
原來都有家長同我一樣覺得校車服務差左好多.

以前返學放學都只係40分鐘. 依家返學搭校車竟會遲到, 放學要成70分鍾. 校車負責人話生意難做所以要dau多幾個地方, 唔鍾意既可以自己接送. 唉...有冇搞錯呀. ...

有分兩隊校車架? 點分?    我以為全部係李生負責.

原帖由 Mrs_U 於 10-9-29 11:36 發表
甘態度又真係太差, 甘我地要返工, 唔搭校車邊個送返學?

70分鐘同40分鐘真係差好遠喎!完全不能接受!

我覺得學校有責任搵一間負責任既公司!但我覺得李生既車隊ok o架, 係袁姑娘車隊唔ok!

...

實質我又唔知點分, sorry....
但有日我返學校睇過佢地返學落車情況, 李生應該只做km學生, 但袁姑娘應該係街車.  因為前number(即1,2,3,....號車)有好清楚既學校名show係車前,而且車款統一! 但有啲後number(我見過12, 13)車上面有其他學校既學生,有一間有KV既學生潻.而且唔係日日記得show KM個牌出黎,  就琴日已經無, 我只係見到培X個牌!我估尼啲車應該係袁姑娘車隊.

原帖由 littlepig 於 10-9-29 12:08 發表
有分兩隊校車架? 點分?    我以為全部係李生負責.

醒目開學勳章

如果李生佢地覺得無錢earn, 不如放棄唔好做, 唔好搵我地d小朋友笨,由第2d有心的校巴公司做啦.  佢地仲好奸, 將d校巴d時間較快左(一定係,我已check 個天文台時間),佢地一次早過你, 就黑面話你遲到(其實只係佢個鐘快左).  佢地又鍾意向下一站的家長講上一站家長的不是, 簡直係到搬弄是非.

我地話哂都係消費者, 佢地服務質素差,仲要睇比地面色, 有無攪錯.

我個仔坐大圍線,都可以喎.不過我見有崇真幼稚園的學生同一車.

我囝囝係坐李生車隊架, 都係差.

babellt,

我跟去年一,返學同放學都坐唔同校車,大致上返學時間冇以前咁準時,架車每日都會遲到5-15分鐘law ,可能因為接多小朋友kwa,而放學就坐同去年一咁上下準時落車。

另外,校車ee咁放低阿女好唔arm啊!

我都覺得校車服務質素及負責人的態度越來越差.....

在劍鳴坐了好幾年的校車,都遇上很多不愉快的經歷,多到根本數不盡,其中有兩次開學,第一次竟然數漏了囡囡而害到一個75歲的老人家站在街頭等了一小時多,第二學期剛好又是遺漏我的囡囡.
其次是很多時校車遲到很久又沒有打電話通知(至少半小時以上),等你呆站在街(夏天還好,冬天沒遮擋食風都食到怕)
你準時到達,恰巧當天校車早到,佢又會話你遲,叫你下次早d,有時又被人         一頓.....我也曾因囡囡上不到校車而需要坐的士到校接囡囡回家

令我最不能接受的就是學期中的一個冬天,他又再一次忘記接我囡囡,結果一個70歲老人家抱著一個1歲重約20磅的bb站在街頭拿著一把傘,冒著風吹大雨打的站在街頭由4:30分等到6:15,剛巧老人家又沒有帶電話,但又不敢走開,o地話我   ,不過我冇得選,  唯有   

我也覺得他的態度及語氣比以前差了很多,我真的不明白為何學校不嘗試轉換令一間的校車公司

請問有無人坐TKO寶琳線? 唔知點呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 mouseandcat 於 10-9-29 15:19 發表
我個仔坐大圍線,都可以喎.不過我見有崇真幼稚園的學生同一車.

唔知係咪同一條線~ MOS都有崇真嘅小朋友, 舊年已經係咁~係曾太車
我無complain, 因為如果無咗崇真個小朋友, 可能唔入我個屋苑, 特別係我呢d俾錢但係話未必坐校車返學嘅人

舊年am返學係8:23-25 (尾站)
今年係8:13-15, 早咗10分鐘 ~ 唔明!
放學都係尾站, 12:40-45pm 無乜分別
恐龍家

My son take Mr. Lee's school bus service.  We live in Lai Chi Kok.  School bus pick up at 8.10-13am and return at 12.35-40.  Luckily, so far is OK and have not seen students from other school/kindergarten in the bus.

The morning driver, Mr Leung, is very polite as well.
‹ 上一主題|下一主題