用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初學雙簧管
go

初學雙簧管 [複製鏈接]

請問邊隻雙簧管牌子好, 初學? 邊到買平d呢, 請介紹.  
有無聽過曾X的Morrison(made in China),知唔知好嗎?

價錢是否很貴,如果買二手是否合衛生呢?

Thanks!

0    0    0    0

你可以問老師,佢哋應該會有折扣的。初學可以買普通的, 我女學咗5年先換支貴少少的。

原帖由 hahe 於 10-9-28 11:35 發表
你可以問老師,佢哋應該會有折扣的。初學可以買普通的, 我女學咗5年先換支貴少少的。

hahe

你女初學時買什麼牌子,Yamaha OK嗎?

Thanks!

我囡初學都是用yahama最basic 嗰隻, 初學我覺得唔好即刻買咁貴,萬一佢放棄都無咁肉赤,同埋如果佢哋太細可能又怕佢哋會唔見咗,等佢哋學多幾年先.不過如果你小朋友大嘅話, 就可以考慮買支貴少少的。我囡現在呢支是由老師係英國訂的,佢哋會有discount, 平過你係WEB到睇嘅價錢.我女嗰支YAHAMA用咗5年, 佢上半年換咗支新的, 如果你有興趣可以PM我, 不過我真係唔知幾錢,我要問吓老師先.

原帖由 hahe 於 10-9-30 17:16 發表
我囡初學都是用yahama最basic 嗰隻, 初學我覺得唔好即刻買咁貴,萬一佢放棄都無咁肉赤,同埋如果佢哋太細可能又怕佢哋會唔見咗,等佢哋學多幾年先.不過如果你小朋友大嘅話, 就可以考慮買支貴少少的。我囡現在呢支是由老 ...

多謝你的reply.
yesterday the teacher told me that order through the school may have discount, he will talk with the tutor and order one for me.  If no problem then I will buy yamaha first because it is not so expensive.
Thanks a lot.
‹ 上一主題|下一主題