用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 今年10月29號派表啦,有冇人去"瞓街"呀?? ...
樓主: chelchel0126
go

今年10月29號派表啦,有冇人去"瞓街"呀?? [複製鏈接]

1日1夜, 24小時左右喇~~我早一天去排, 早上8點15分到, 見到D小朋友返學, 之后到第二日又見到佢地返學~小朋友入晒學校, 我地仲有茶點食KAKA, 食完就放我地入去行過圈, 之后拿表格~~走得~~

原帖由 stefi 於 10-10-5 15:42 發表

爆炸人,
你果時去瞓左幾日街呀?

張櫈一定要有名, 仲有個NO. , 自己坐的~~你唔好諗住走左去, 一俾人發現, 一定會掉左你張櫈, 即係你個NO.都會無左~學校唔會俾表你, 你可以由頭排過~~
至於張櫈, 佢會同你講, 如果想執返的話, 請到對面找~
不過講真, 有心為小朋友, 都係一日姐, 問心講, 人地有諴意的就排了一日, 但有D人都無排過, 到早上見到無左個名就係到嘈!!!其實學校都係想公平D姐~

原帖由 stefi 於 10-10-5 15:43 發表

我會o係張櫈度寫住名, 費事俾人坐錯~

鬼咩, 我果時一心諗住自己請左2日假~又唔駛老公排, 又唔駛奶奶排, 全程都係我~~

不過呢間學校真係好嚴架, 我囡囡K2, 聽奶奶講, 話有D小朋友渣筆手勢錯和唔識寫字, 要留堂俾老師教佢地寫字架hehe好彩, 我囡囡寫字都ok~~hehe~

原帖由 chelchel0126 於 10-10-6 01:14 發表

嘩,好pro呀

對我地好簡單, 問佢這個係咩色呀~~俾一個玩具佢玩, 睇佢識唔識玩, 睇佢入去同走時會唔會叫老師~~

我個囡當時都唔多採佢, 都收左佢~~

原帖由 chelchel0126 於 10-10-6 01:19 發表

你嗰陣考咗d咩呀??

原帖由 爆炸人 於 10-10-8 16:23 發表
張櫈一定要有名, 仲有個NO. , 自己坐的~~你唔好諗住走左去, 一俾人發現, 一定會掉左你張櫈, 即係你個NO.都會無左~學校唔會俾表你, 你可以由頭排過~~
至於張櫈, 佢會同你講, 如果想執返的話, 請到對面找~
不過講真,  ...

我係諗住自己去排既, 但我驚行開去厠所/買少少野, 會俾人坐左/拎開左, 我都請左1日假, 由28號早上開始等, 希望到時唔會已經排左好多人啦~

原帖由 stefi 於 10-10-13 13:57 發表

我係諗住自己去排既, 但我驚行開去厠所/買少少野, 會俾人坐左/拎開左, 我都請左1日假, 由28號早上開始等, 希望到時唔會已經排左好多人啦~

我都係自己去呀,比個囝啊媽湊住先
我會27晚,或者28一早去low

不過上年都收16x個學生,唔知會唔會好大競爭呢??

放心, 到時左右隔離會成為你朋友架喇~~到時去廁所, 咪叫人幫你睇睇, 到人地去, 你咪幫返人睇羅~~
不過大家記住, 廁所要去到平田商場地下先有~~晚左無咩人行, 媽咪們就要小心d喇~~
到了半夜, 管理處會開放廁所俾家長借用, 係果到就會安全好多喇~~
希望幫到大家喇~~

原帖由 stefi 於 10-10-13 13:57 發表

27號晚.... 唔駛咁早喇~~不如你27號晚去視察下咩環境先喇~~28號早d去, 我估應該一定拿到表格架~~

原帖由 chelchel0126 於 10-10-14 15:58 發表

我都係自己去呀,比個囝啊媽湊住先
我會27晚,或者28一早去low

原帖由 爆炸人 於 10-10-23 09:28 發表
27號晚.... 唔駛咁早喇~~不如你27號晚去視察下咩環境先喇~~28號早d去, 我估應該一定拿到表格架~~

係呀,28都ok呀,咁廿八一早去啦,咁個保安叔叔係咪stay 全晚架>>

今早我送小朋友返學~已經見到有幾個鞋盒排隊了~比上年更CRAZY~~

唔係要親身排隊咩? 點解鞋盒都可以?

原帖由 mandyhau 於 10-10-25 11:15 發表
今早我送小朋友返學~已經見到有幾個鞋盒排隊了~比上年更CRAZY~~

係呀, 係呀~今年好過份呀D人, 25號已經有人放野係到排隊, 但人就唔見左~~咁樣真係好唔公平羅=_='
大家要點知做, 自己決定喇~~

原帖由 louiseter 於 10-10-25 22:06 發表
唔係要親身排隊咩? 點解鞋盒都可以?

原帖由 爆炸人 於 10-10-26 10:31 發表
係呀, 係呀~今年好過份呀D人, 25號已經有人放野係到排隊, 但人就唔見左~~咁樣真係好唔公平羅=_='
大家要點知做, 自己決定喇~~

咁過份架, 冇人我會叫學校處理, 自己就排到死, 點可以俾d人黎都唔黎就拎到表

我都諗住28號1早去~

嘩,叫鞋盒去???咁我今晚都拎條魚骨去先

啱啱去望過, 清晒場啦! 咁都公平D! 暫時無人排隊, 今晚夜D再去望下至決定幾時行動.

原帖由 chelchel0126 於 10-10-27 15:04 發表
嘩,叫鞋盒去???咁我今晚都拎條魚骨去先

louiseter (椒B媽),
麻煩你遲少少話個情況俾我地知呀, 等我決定要唔要今晚去排, thx a lot~

各位媽咪,27号下午6時30分,金麗門口排咗大約40人......係有人0家.
今晚開始排,想凍死人咩

瞓街情況...

大家好,依家已經去到60人左右瞓啦....
‹ 上一主題|下一主題