用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

帶新書 [複製鏈接]

大家記唔記得一開始執書時, 27/9 係帶另一組書 ? 如.. general study, 同中文都係.
我冇睇手冊... 因為老師係唔手冊的, phonics, listening.... 唔係跟足手冊架 wuwuwuwuwuuw 所以今日阿仔個書包好重呀 )))))))

高年級的媽咪, 可唔可以話比我地聽, 幾時先可以跟手冊咁執書呢 ???
   0    0    0    0
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

bchi,

你D消息係邊到收架? 我真係無收過通知?

原帖由 bchi 於 10-9-27 11:00 發表
大家記唔記得一開始執書時, 27/9 係帶另一組書 ? 如.. general study, 同中文都係.
我冇睇手冊... 因為老師係唔手冊的, phonics, listening.... 唔係跟足手冊架 wuwuwuwuwuuw 所以今日阿仔個書包好重呀 ))))))) :bas ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

原帖由 Whitepine 於 10-9-27 11:59 AM 發表
bchi,

你D消息係邊到收架? 我真係無收過通知?

唔係消息來架, 係一開學時, 學校派左張野比我地, 叫我地1/9/10 to 24/9/10 時帶咩書... 27/9/10 to 4/10/10 又帶咩書咁呢 ~~ 你有冇印象 ??

醒目開學勳章

係呀!! 唔記我添!!!

原帖由 bchi 於 10-9-27 12:19 發表

唔係消息來架, 係一開學時, 學校派左張野比我地, 叫我地1/9/10 to 24/9/10 時帶咩書... 27/9/10 to 4/10/10 又帶咩書咁呢 ~~ 你有冇印象 ??

原帖由 Whitepine 於 10-9-27 12:20 PM 發表
係呀!! 唔記我添!!!

我記得仲衰,  乜都帶晒返去, 但又唔肯定用唔用, 搞到阿仔個書包好鬼重....

你地1d 班跟唔跟時間表架 ?  係咪真係phonics , listening & speaking, writing.. reading.. 就真係執呢d 書架 ?

原帖由 bchi 於 10-9-27 12:28 發表

我記得仲衰,  乜都帶晒返去, 但又唔肯定用唔用, 搞到阿仔個書包好鬼重....

你地1d 班跟唔跟時間表架 ?  係咪真係phonics , listening & speaking, writing.. reading.. 就真係執呢d 書架 ? ...

If not sure and bring all the books, how about tommorrow ? Will the kids tell us what books he/she need to bring tomorrow ?  Or .... this is a training for the kids to ask the teacher which books they need to bring !

tungtung 媽咪,

我已經叫左bosco返去問mr wong & ms ng, 睇下今晚佢點講
不過上星期同ms ng 通過電話, 問其實係咪唔跟時間表要帶齊書, ms ng 話係架.

醒目開學勳章

中文應該1D同1C一樣。English Reading: Castle Adventure 睇完啦! 連問題紙都答完,交左。所以應該睇本新storybook 掛。phonics 本書一向都放係學校,唔洗理。但 English 1B 應該未教完,又要轉書嗱??

原帖由 bchi 於 10-9-27 12:28 發表

你地1d 班跟唔跟時間表架 ?  係咪真係phonics , listening & speaking, writing.. reading.. 就真係執呢d 書架 ? ...

白松兄,

就general study 一科為例, 我見佢係跳住咁教的,  到5/10/10,  又會用返1b & 1cd 書架.
english 故事書我知進度咪易掌握囉, 我知佢教晒 3bad witches, 所以今日手冊話係phonics, 我都帶左 fred's front teeth了
至於 1b , 今期仲啱用, 所以唔洗轉.. 若真係跟足開學張執書cir 咁講的話......

今次真係自作聰明囉 ~~~~

阿仔話, 新書唔洗帶 :tongue:

咁即係應唔應該帶新書啊?我今曰帶咗舊書wo. So terrible .

醒目開學勳章

禁GS會唔會教新書呀?不過我都放左1A同Workbook 1AB落書包到。

原帖由 Whitepine 於 10-9-27 21:53 發表
禁GS會唔會教新書呀?不過我都放左1A同Workbook 1AB落書包到。

我仔話老師冇提過話要帶新書喎....

GS 用返舊書,除中文就用新書,我睇張紙寫嫁。

醒目開學勳章

如果跟張紙,GS應該要轉1A同Workbook 1AB喎?

今日1D有GS堂,等阿仔番屋企問下佢有無教新書先!!

原帖由 mamafiona 於 10-9-27 22:44 發表
GS 用返舊書,除中文就用新書,我睇張紙寫嫁。

各位朋友仔,

我尋日4:35pm 個留言講左, 唔洗帶新書啊, 等通知啦, 唔好睇果張紙啊.

TESTING  TESTING

today I bring a new books for chinese wo

原帖由 mamafiona 於 10-9-28 10:55 AM 發表
today I bring a new books for chinese wo

唔洗啊, 尋日阿仔問左mr wong
‹ 上一主題|下一主題