用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 冬季校服
go

冬季校服 [複製鏈接]

請問大家買左冬季校服未?
我上網看了一下,發覺外套好像都很薄,不知道哪一種比較厚,希望知道的媽媽幫幫忙解答一下。
還有,今年你們是不是都會傾向,運動服買兩套,校服買一套呢?
   0    0    0    0
san :-P

sanli77,

運動服同校服我都準備兩套, 因怕天氣潮濕難乾, 另外我買左校褸(連帽)比阿仔, 但咁耐都係著過兩次, 最常著就係學校風褸, 同格仔抓毛外套, 可以考慮買一件有袖同一件背心款, 件抓毛外套好頂得冷, 其實都夠暖, 如果著恤衫天氣凍既話可以先著冷衫, 再加風褸, 太凍天氣如去到13度或以下, 可以著羽絨或其他外褸....
原帖由 sanli77 於 10-9-26 22:10 發表
請問大家買左冬季校服未?
我上網看了一下,發覺外套好像都很薄,不知道哪一種比較厚,希望知道的媽媽幫幫忙解答一下。
還有,今年你們是不是都會傾向,運動服買兩套,校服買一套呢? ...

原帖由 glory 於 10-9-27 16:15 發表
sanli77,

運動服同校服我都準備兩套, 因怕天氣潮濕難乾, 另外我買左校褸(連帽)比阿仔, 但咁耐都係著過兩次, 最常著就係學校風褸, 同格仔抓毛外套, 可以考慮買一件有袖同一件背心款, 件抓毛外套好頂得冷, 其實都夠暖 ...

物校褸有帽的嗎??點解我唔知??

我只買一件有袖校褸, 無買背心校褸, 因為, 覺得冷衫都夠暖!!

冷衫加校褸都夠暖!!
‹ 上一主題|下一主題