用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: frankiewife
go

interview 2011-2012 [複製鏈接]

去年 in 過幾間直資,都是要 in 家長. 學校要求家長要認識學校的理念&學校都需了解家長的想法,這是正常的做法.
親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

其實會唔會係你地小朋友真係唔記得老師問左什麼, 及他不肯講返出來呢? 我估學校唔會某d小朋友只問叫咩名, 幾多歲咁少, 某d小朋友卻被問了好幾題囉...
我小朋友in完話, 佢地玩了飛行棋, 另外又問了幾條問題:
1) 平時放假在家, 你做什麼?
2) 你喜唔喜歡睇書?
3) 你會怎樣慳電?
仲有一兩條, 佢in完出來講了我知, 不過我已經忘了.
仲有係老師說故事, 我仔說他們只需要安靜的聽故事, 講完故事沒有問他們問題.

我問我仔, 老師有冇用英文問問題, 我仔答我:[果度d老師冇人講英文喎...]

至於家長問卷方面, 其實有好多其他學校都會咁做的, 要知道家長對學校既宗旨及理念有幾多認識, 我覺得正常做法, 名校如陳守仁不in定長, 也要家長填問卷啦, 如果家長有心選擇某間學校, 必會事前做足功夫了解下學校既辦學理念卦...

就有結果, 好緊張, 又0吾係好緊張.  總之, 一時時啦.  傻左.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

我都係,最近好期待信箱收到好消息。沒有信就有D失望。唔知明天收到信未呢????
巧晴豬豬甜蜜屋
歡迎參觀巧晴豬豬甜蜜屋,屋內有日記本、相簿、影片,記錄了晴晴的成長點滴。
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;53/st/20050714/n/Wisol+Wong/dt/12/k/d64e/age.png[/img]

The results will be announced on the school web on Wed (13/10), followed by letter.

緊張呀緊張呀

我都好緊張呀
你覺得有幾成把握呀

當然話有把握啦 . 信心十足......... 不過 , 唔知係未合學校要求 .
我無講野 :)  

原帖由 KATRINE 於 10-10-12 11:33 發表
我都好緊張呀
你覺得有幾成把握呀

請問有人收到信了嗎???好緊張呢................
巧晴豬豬甜蜜屋
歡迎參觀巧晴豬豬甜蜜屋,屋內有日記本、相簿、影片,記錄了晴晴的成長點滴。
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;53/st/20050714/n/Wisol+Wong/dt/12/k/d64e/age.png[/img]
‹ 上一主題|下一主題