用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Bioresonance therapy醫好自閉症?
go

Bioresonance therapy醫好自閉症? [複製鏈接]

有冇家長試過"Bioresonance therapy"? 香港有個center, 電話問過, 佢哋話呢個治療法好簡單, 坐喺部機一個鐘(唔知要做幾多次), 可以醫好自閉症....

如果咁好呢個世界就冇煩惱啦...

有冇人試過?
   0    0    0    0

我在中央圖書館看過一套"A child unlike any other"的記錄片,有這種療法的過程知果效,當小朋友戴上耳機時果然文靜很多,不過片中沒有說經一段時候,不戴耳機的果效。

治療過程做d咩?? 幾多$$一次?? 幾耐做一次

原帖由 heihei007 於 10-9-29 12:44 發表
我覺得好好。我之前都有上來勉勵過媽媽們。你地可以睇下我之前的分享。
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2230691&extra=page%3D3

阿仔由講野無么人明(因為佢之前淨系識uP好多但無意思的話)到依家 ...

bioresonance

原帖由 heihei007 於 10-9-29 12:44 發表
我覺得好好。我之前都有上來勉勵過媽媽們。你地可以睇下我之前的分享。
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2230691&extra=page%3D3

阿仔由講野無么人明(因為佢之前淨系識uP好多但無意思的話)到依家 ...

Didn't know there are other centers.  The one I referred to above is in Jordan.  I have already made an appointment to do the evaluation soon....

請問試了多久開始有改善?

請問試了多久開始有改善?

大家BOOK 左未呀, 有期未呀?

Similar service in Causeway Bay

I know that there is a similar service operated in HK side (Causeway Bay) by a parent of child with ASD (for around 900-1000 per hour).  The operator promised to provide discounted rate for AHK referred ASD child if a package was booked.  The service is also suitable for a variety of long term illness.    I will have to check with the updated rate and share with you later.

Does it work?

原帖由 autism-hk 於 10-10-15 03:43 發表
I know that there is a similar service operated in HK side (Causeway Bay) by a parent of child with ASD (for around 900-1000 per hour).  The operator promised to provide discounted rate for AHK referr ...

報告 :
我星期五做了評估 : 醫師用一支銅,一邊向住我仔仔右腦(仔仔坐係梳化睇電視),另一邊向住一塊連接左一部測試機器既銅片,全程測試佢係邊方面敏感,包括某d食物,奶類,鵝毛,.....及身體包含過量水銀及金屬,和殘留係身體而未被吸收或分解既藥物,疲苗,重有係細菌...對人體有咩影響,聽落有道理和根據,不過始終未開始做treatment,下次做左有再講番比你地聽

The operator had her son and herself gone through the service resulted with positive improvement.  So she decided to introduce the service into HK.  Presently, there are a number of children with autism and normal adults undergone the therapy.  

原帖由 autism-hk 於 10-10-15 03:43 發表
I know that there is a similar service operated in HK side (Causeway Bay) by a parent of child with ASD (for around 900-1000 per hour).  The operator promised to provide discounted rate for AHK referr ...

請問可否說說 bioresonance therapy 是些甚麼祇需坐著收費是怎樣呢?
原帖由 FoEE 於 10-9-26 20:21 發表

Managed to send you a PM, please check.

大家CHECK左未呀?

幾時開講座 & 幾多$$

原帖由 heihei007 於 10-10-18 23:48 發表

既然你有疑問不如去聽下講坐啦!有興趣就pm我。

有無人去左做治療架?

已去做左3 次生物共振療法,仔仔事實學野同理解好左,比之前合作,至於身體上,未見好大轉變,我意思係抵抗力方面,始終都係第3次,起碼做10次8次先睇倒有無明顯效果,如果有明顯既教破,一定會儘快寫上來,另外,給"我係女仔",,,唔好意思呀,因我真係團團轉,所以無時間打比你,你上次問我點安排仔仔的日常schedule,坦白講,我都唔知比唔比倒意見你,我日頭番工,買送,夜晚番屋企同仔仔做home training,同教工人同仔仔日間做training,再follow埋每日食方面(因介左gluten同小麥),仲要同仔仔按摩,每週1日去協康上st,安排上門導師(每週2天),仲有bio therapy(每週2次),臚胝骨(每週1次),遲d無大進展,會quit左學校,番step密集,仲未計仔仔平時生病....如仔仔有辛苦,我會慢番d步伐,你參考下啦

原帖由 cksy_bb 於 10-10-31 00:22 發表
已去做左3 次生物共振療法,仔仔事實學野同理解好左,比之前合作,至於身體上,未見好大轉變,我意思係抵抗力方面,始終都係第3次,起碼做10次8次先睇倒有無明顯效果,如果有明顯既教破,一定會儘快寫上來,另外,給"我係女仔", ...

咁你做生物一個星期一次定二次呀?

請問大家知吾知上次因為打風講座推遲左,推遲到幾時啊?我好心急。thx...

‹ 上一主題|下一主題