用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 請問已升2年班之家長關於 i-classroom
go

請問已升2年班之家長關於 i-classroom

i-classroom 中文, 英文, 數學 - 學科提升課程

1. 呢個係咪學生自己喺網上學習用?
2. 沒有老師教, 小一生真係用?
3. 成效有幾多?

請參加過既家長比少少意見啦, 唔該晒!

Hi,

1. 是網上用。
2. 有用與否端視乎使用多少和是否有人從旁指導。
3. 同上2。

thomas_dad

原帖由 ray_ma 於 10-9-24 23:44 發表
i-classroom 中文, 英文, 數學 - 學科提升課程

1. 呢個係咪學生自己喺網上學習用?
2. 沒有老師教, 小一生真係用?
3. 成效有幾多?

請參加過既家長比少少意見啦, 唔該晒! ...

明白, 咁thomas_dad 你上年即係有買啦, right?
原帖由 thomas_dad 於 10-9-25 22:57 發表
Hi,

1. 是網上用。
2. 有用與否端視乎使用多少和是否有人從旁指導。
3. 同上2。

thomas_dad

沒有!因為他的時間僅僅可以應付往年的學習,已經分身不暇了!

thomas_dad

原帖由 ray_ma 於 10-9-25 23:24 發表
明白, 咁thomas_dad 你上年即係有買啦, right?  

醒目開學勳章

我都冇 join, 講真佢地本身都唔係太夠時間用, 而且佢地之後都會有網上功課, 所以今年我都係冇 join......講真有時間, 佢都 prefer 玩下, 睇下電視.....我都唔想太谷佢

我仲以為佢地得呢個網上功課添...

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-9-26 16:30 發表
我都冇 join, 講真佢地本身都唔係太夠時間用, 而且佢地之後都會有網上功課, 所以今年我都係冇 join......講真有時間, 佢都 prefer 玩下, 睇下電視.....我都唔想太谷佢 ...