用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 要求更換校巴供應商,請大家接龍......
go

要求更換校巴供應商,請大家接龍...... [複製鏈接]

要求更換校巴供應商,請大家接龍,

接龍結果將交予校方、家教會、家長校董、校董會(李宗德先生)、EDB等

請家長提供小朋友班別及學號.....

****請勿提供學生姓名*****

0    0    0    0

回覆 1# 09Civic 的文章

我十分同意你的建議! 但單憑網上的表達, 能湊效嗎? 上星期從負責老師口中所知, 暫無法更換, 因該公司無'違反'合約..(請原諒..我絕不是想潑冷水)

唉, 相信上星期收到該公司信件的家長, 特別是1號車家長, 正如我一樣, 十分無奈及憤怒! 因他們似乎一點悔意也沒有! 請他們不要混淆視聽! 什麼'行家' '屈'佢之說, 只會令我對佢地更無信心!!

可唔可以找保母車呢?

原帖由 lotto 於 10-9-24 21:07 發表
我十分同意你的建議! 但單憑網上的表達, 能湊效嗎? 上星期從負責老師口中所知, 暫無法更換, 因該公司無'違反'合約..(請原諒..我絕不是想潑冷水)

唉, 相信上星期收到該公司信件的家長, 特別是1號車家長, 正如我一樣, ...

上星期接過咩信呀?

我搵過上年祥華既司機,佢話要我地同學校講,開放校園比佢地入去接細路,咁佢地就可以幫我地安排搵司機喎,但詳情我諗要再問下呢

舊年盈泳D保母是否可以入校接學生, 如果可似,今年應該冇問題。

原帖由 GCH 於 10-9-25 05:37 發表
上星期接過咩信呀?

我搵過上年祥華既司機,佢話要我地同學校講,開放校園比佢地入去接細路,咁佢地就可以幫我地安排搵司機喎,但詳情我諗要再問下呢 ...

原帖由 lotto 於 10-9-24 21:07 發表

唉, 相信上星期收到該公司信件的家長, 特別是1號車家長, 正如我一樣, ...

小朋友安全是最重要,沒有借口!

下星期PTA跟校方開會,

最後機會!!!!

你仍想盈泳繼續這樣?請表達你的意見!

呢間校巴真係不知所謂,我想問佢地同學校簽左什麼合約??????????係咪合約講明,要我地家長因應佢地方便,家長不可以找另一間校巴公司,,點解學校連個校長一句無辨法,就這樣.......辨法家長已去表達,妳在做什麼??????????有無真正用妳個心,去正視問題呢????????????????????

回覆 4# GCH 的文章

上星期接到該公司的'解釋信=掩飾信'....解釋有一日放學, 因被警察截查, 而導致遲了接近一小時才返到屋企的事件....

真好呀! 你找過祥華, 起碼佢地無一口拒絕....上星期負責老師話需要研究容許多一間保母車的可行性....希望家教會多加壓力, 反映我地的急需!!唔好讓家長日日提心跳膽!!!

我仔尋日又話,又坐唔同車返家啦,(因尋日唔係我接車,所以唔知佢又換車)搞咩呀?8號車到而家為止,我仔已坐過三架車,而家搞到我連個車牌都記唔清係邊架啦

其實呢個星期二,我見個仔又坐細車返,我已係星期三一早問過校車保母,佢話一星期裏每逢星期二,都有幾個學生去原築補習,所以調咗去坐8號車,咁佢為咗我地教育路既小朋友唔會放學時繞咁遠,遲返家,所以校巴老板自己開架細車接呢幾個小朋友返黎先喎!

但我想講,雖然呢日係有保母跟細車(上次係無),但車內好迫,睇唔清有無超載之餘,星期二果日放學時落大雨,保母扶小朋友落車時,坐車頭既高年級姐姐自己落車,但差錯腳,成個人跌底坐落灘水度,個pat pat濕晒,好彩佢係著運動衫,否則實連底底都現埋呢 ,另一方面,好彩睇得見個女仔跌到,而個司機未開車咋,否則又一單學生捲車底事件呢!

為甚麼不用細車載那些尊貴的家長子女到補習社,而優待我們的子女,讓我們坐私家細車?
原帖由 GCH 於 10-9-26 00:38 發表
我仔尋日又話,又坐唔同車返家啦,(因尋日唔係我接車,所以唔知佢又換車)搞咩呀?8號車到而家為止,我仔已坐過三架車,而家搞到我連個車牌都記唔清係邊架啦

其實呢個星期二,我見個仔又坐細車返,我已係星期 ...

I also want to know

原帖由 默然回首 於 10-9-26 20:22 發表
為甚麼不用細車載那些尊貴的家長子女到補習社,而優待我們的子女,讓我們坐私家細車?
‹ 上一主題|下一主題