用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 明天(24/9/2010)開始,就要交自行分配學位的表格,心情緊 ...
樓主: Gogojuly
go

明天(24/9/2010)開始,就要交自行分配學位的表格,心情緊張.... [複製鏈接]

今日第一天交表,好似好少人會今天交表wow! 現在心大心細tim!

我今日交左表喇,我D文件無問題,但係我前(無帶地址證明正本)、後(地址證明多過3個月前)、左(填老公係校友都唔寫佢個名落去)、右(填表漏好多個洞,連屋企電話都無填)嘅人全部都有些少問題,所以最好唔好預到最後一日先去,如果有問題的話都仲可以返轉頭嘛。

醒目開學勳章

啱啱 交完表返到嚟咋,希望阿囡好彩D入到啦!!

我都交左 lu ... 唔駛再諗 ... 家陣可以一心一意,埋心水等考私校!!!

No one waiting in front of me when I submitted the form this morning (~10 am).  Took less than 15 minutes to finish.
原帖由 prettygirls 於 10-9-24 15:53 發表
今日第一天交表,好似好少人會今天交表wow! 現在心大心細tim!

原帖由 prettygirls 於 10-9-24 15:53 發表

我仲諗住第一日先係最多人交form tim, 不過超熱門學校如la salle, 協恩, Maryknoll應該唔會少人得去邊.

我都係咁諗, 諗住 d 人會認為早交有誠意,叩門有幫助.

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 16:39 發表

我仲諗住第一日先係最多人交form tim, 不過超熱門學校如la salle, 協恩, Maryknoll應該唔會少人得去邊.

原帖由 eatcookies 於 10-9-24 15:59 發表
我今日交左表喇,我D文件無問題,但係我前(無帶地址證明正本)、後(地址證明多過3個月前)、左(填老公係校友都唔寫佢個名落去)、右(填表漏好多個洞,連屋企電話都無填)嘅人全部都有些少問題,所以最好唔好預到最後一日先去,如果有問題的 ...

哈哈, 我隔離左右都係有問題呀. o係我之前個老人家同個女人唔記得帶住址証明. 到我坐埋去, 右手邊果個連校網都有可能攪錯, 不過佢堅持話冇錯, 個負責人雖然有少少懷疑, 不過都收住先. 左手面個男人就漏帶關係証明. o係我前面都唔多人, 但係差唔多個個都有問題. 呢件事對我黎講好重要, 所以我唔明點解d人會甘唔小心

王國長老

因佢地無上BK做定功課囉
原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 16:48 發表

哈哈, 我隔離左右都係有問題呀. o係我之前個老人家同個女人唔記得帶住址証明. 到我坐埋去, 右手邊果個連校網都有可能攪錯, 不過佢堅持話冇錯, 個負責人雖然有少少懷疑, 不過都收住先. 左手面個男人就漏帶關係証明. ...
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

原帖由 w_y 於 10-9-24 16:45 發表
我都係咁諗, 諗住 d 人會認為早交有誠意,叩門有幫助.

好似有人話如果自行有人放棄學位, 會依照你當天先後交form去call人. 不過今早去交form時, 又真係見佢地有本簿排住黎寫低號碼, 好似真係會排次序o甘喎. 不過無論點都好, 越早交我就越早了件心事, 所以點都會第一時間去交. 唔再想諗o甘多 .

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 16:48 發表

哈哈, 我隔離左右都係有問題呀. o係我之前個老人家同個女人唔記得帶住址証明. 到我坐埋去, 右手邊果個連校網都有可能攪錯, 不過佢堅持話冇錯, 個負責人雖然有少少懷疑, 不過都收住先. 左手面個男人就漏帶關係証明. ...

完全同意   重要關頭點可以失手架

醒目開學勳章

我今早交表,撞到阿囡的同學媽媽,咁都叫正常,但撞埋囡囡學校的老師都去交表
而囡囡幼稚園的辦學團體跟我入表的小學是同一辦學團體
雖則說第1,2輪沒有影響,大家咁高咁大
但如果大家在1,2輪都失敗,去到叩門
一個是有關聯的老師, 一個是普通的學生,俾我決定也是收前者
所以即係話少了一個叩門位啦.這都是沒有辦法的

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 16:58 發表

好似有人話如果自行有人放棄學位, 會依照你當天先後交form去call人. 不過今早去交form時, 又真係見佢地有本簿排住黎寫低號碼, 好似真係會排次序o甘喎. 不過無論點都好, 越早交我就越早了件心事, 所以點都會第一時 ...

原帖由 doryee 於 10-9-24 16:50 發表
因佢地無上BK做定功課囉

但係學校個website有講明帶mud, 唔通咩都唔睇?

王國長老

好多人真係咩都無睇,去到就覺得學校會幫手填晒D空格,當然有D係大意啦
原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 17:10 發表

但係學校個website有講明帶mud, 唔通咩都唔睇?
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

原帖由 ziyi 於 10-9-24 17:09 發表
我今早交表,撞到阿囡的同學媽媽,咁都叫正常,但撞埋囡囡學校的老師都去交表
一個是有關 ...

呢個世界就係o甘, 有冇關係絕對係一個關鍵. 跟本唔會有公平呢樣野. 表都交左, 平常心羅.

今朝本來唔諗住交,因為自己唔舒服,但見其他同學仔媽咪都去交,咁咪今朝拿拿林先填FORM交去學校,10點幾去到,前面
對夫婦交緊,到我交時,後面又有兩三個排隊等交表!
收表果個會响張FORM右上角MARK左個NO.!可能係MARK第幾個交呱!!
總之交左就安安樂樂,費時要自己1516!

我仲衰, 一見阿女同學, 佢係世襲位.  我跟住佢希望沾到下佢d 旺(校)氣.
我前面有人用稅單做住址證明, 有人就唔知自己住咩網, 仲以為右上角校網係填學校個網.
我申請果間都有 mark 排隊次序.

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 17:19 發表

呢個世界就係o甘, 有冇關係絕對係一個關鍵. 跟本唔會有公平呢樣野. 表都交左, 平常心羅.

王國長老

同一辦學團體好似係有分加架
七.父/母為該小學主辦社團的成員        (5分)
所以多5分呢位老師應該會先被取綠
原帖由 ziyi 於 10-9-24 17:09 發表
一個是有關 ...

醒目開學勳章

所以我才說俾我係校長都會收有關聯的
這是非常正常,無關公唔公平,因為係去到叩門的時間

原帖由 BBTWIN 於 10-9-24 17:19 發表

老師算唔算成員呀?
‹ 上一主題|下一主題