用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中學開放日(K3)
go

中學開放日(K3) [複製鏈接]

有無人知九龍城區中學開放日日期呀?因為14/11係"九龍城區中學親子巡禮"同日有4條路線一齊舉行,我只係揀左其中一條,但係又想去埋其他喎,唔知有無第二D日子係開放呢?
   0    0    0    0

回覆 1# minijelly 的文章

Hi minijelly,
你好,我都好有興趣想知,可否告知如何得各路線資料 ? 謝謝 !

原帖由 minijelly 於 10-9-21 23:49 發表
有無人知九龍城區中學開放日日期呀?因為14/11係"九龍城區中學親子巡禮"同日有4條路線一齊舉行,我只係揀左其中一條,但係又想去埋其他喎,唔知有無第二D日子係開放呢? ...

可以去「香港教育城」學校開放日-中學的網頁,網址如下:http://apps.hkedcity.net/mcal/mcal_search_schOpenDay.php?in_level=S
因為剛開學,暫時未有中學開放日的資料,家長們可以不時上去check下。

原帖由 凍奶茶 於 10-9-23 19:06 發表

可以去「香港教育城」學校開放日-中學的網頁,網址如下:http://apps.hkedcity.net/mcal/mcal_search_schOpenDay.php?in_level=S
因為剛開學,暫時未有中學開放日的資料,家長們可以不時上去check下。 ...

ok~~thank you凍奶茶,我會留意下

原帖由 lolifeifei 於 10-9-22 10:26 發表
Hi minijelly,
你好,我都好有興趣想知,可否告知如何得各路線資料 ? 謝謝 !

HI lolifeifei,

係學校派通告架,應該係所有九龍城網既學校都有得去

回覆 5# minijelly 的文章

Thanks Minijelly.

我想由觀塘轉到九龍城綱.請問我怎樣能夠參加k3開放日?th....
原帖由 minijelly 於 10-9-23 23:30 發表

HI lolifeifei,

係學校派通告架,應該係所有九龍城網既學校都有得去

醒目開學勳章

多謝你嘅寶貴資料
原帖由 凍奶茶 於 10-9-23 19:06 發表

因為剛開學,暫時未有中學開放日的資料,家長們可以不時上去check下。 ...

拔萃男書院
「拔萃男書院升中簡介會」
日期:2010年10月30日(星期六)
時間:上午9時00分至10時30分
地點:九龍旺角亞皆老街131號拔萃男書院(禮堂)
目的:1. 向有意報讀拔萃男書院的家長和學生介紹拔萃男書院的辦學宗旨和理念,
                讓他們更加了解本校的環境、設施及教學方式。
            2. 讓家長知悉男拔萃「自行收生制度」的詳情和收生準則。
            3. 派發中一自行分配學位報名表。
電話:2711 6381(羅凱玲小姐),2768 5641(陳國恩老師),2768 5690(曹家偉老師)
電郵:[email protected]
是次講座不設訪客車位,有意參加者請使用公共交通工具前往;
由於座位有限,合一堂學校只被予四十張入場劵,家長須憑劵入場。

原帖由 kschling 於 10-9-24 23:56 發表
多謝你嘅寶貴資料
‹ 上一主題|下一主題