用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 劍橋英語starter可以自學嗎?
go

劍橋英語starter可以自學嗎? [複製鏈接]

請大家比些意見...

我仔仔現在K3, 有兩個課程我仔仔都好想讀, 不過撞了時間, 二者只能選其一, 劍橋starter及letterland phonics進階, phonics我冇辦法教到佢, starter在家自學得唔得呢? 效果是否會遜色很多? 是否出外上堂會d?

你地會點揀?
   0    0    0    0

我覺得可行.劍橋也有CD及DVD,如若你英語很好.

我覺得你的方法可行.呵~

原帖由 可樂~ 於 10-9-20 09:46 發表
請大家比些意見...

我仔仔現在K3, 有兩個課程我仔仔都好想讀, 不過撞了時間, 二者只能選其一, 劍橋starter及letterland phonics進階, phonics我冇辦法教到佢, starter在家自學得唔得呢? 效果是否會遜色很多? 是否出 ...

醒目開學勳章

你仔仔聽同講英文能力如何?
如果已有一定程度(一般指示都明),
你可以買past paper幫小朋友操熟考試形式同串字便可
我現在都同小朋友努力緊..........

原帖由 可樂~ 於 10-9-20 09:46 發表
請大家比些意見...

我仔仔現在K3, 有兩個課程我仔仔都好想讀, 不過撞了時間, 二者只能選其一, 劍橋starter及letterland phonics進階, phonics我冇辦法教到佢, starter在家自學得唔得呢? 效果是否會遜色很多? 是否出 ...
‹ 上一主題|下一主題