用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 20分揀"青衣主恩"機會很大嗎?
go

20分揀"青衣主恩"機會很大嗎? [複製鏈接]

如題. 如有資料者請話我知, thx!
   0    0    0    0

20分好大機會入到.  可以放心.   

原帖由 ioi 於 10-9-20 09:34 發表
如題. 如有資料者請話我知, thx!

ic. thx!

我仲考慮緊揀青衣主恩(要搭校車)定係青衣邨何澤芸(近屋企)好.

如果咁大機會入都唔揀主恩, 好似好可惜, 始終我覺得主恩各方面都比較好d, 唯一只係交通問題. 近屋企, 小朋友可以瞓晏少少, 有特發事件接送又方便d, 有特別活動(非全校性活動)來回學校又方便d, 返學路程又安全d...... 點算好呢? 你地會點揀?

話時話, 我初時以為20分甚至更高分好多人都有, 例如兄姊在該校就讀果d小朋友.

我地只係10分適齡 + 5分首名子女 + 5分宗教. 我諗好多人都有兄姊或有返教會, 都有le個分.

咁唔怪之有朋友建議我報仁立/仁紀啦, 果邊仲多人爭, 唔知係咪20分一樣入到呢?! 不過講下啫, 我唔會揀咁遠嘅學校喇, 好學校梗有, 例如油天... 但我目標又唔係話要入最好的學校, 最緊要各方面都配合到, 包括交通.

‹ 上一主題|下一主題