用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 請問20分入唔入到浸聯 ?
go

請問20分入唔入到浸聯 ? [複製鏈接]

大仔早咗一年畢業, 如果唔係就唔駛擔心。
   0    0    0    0

原帖由 arun 於 10-9-17 10:29 發表
大仔早咗一年畢業, 如果唔係就唔駛擔心。

2008年阿仔升小一個年, 20分聽聞有人唔得

醒目開學勳章

我仔仔今年小一, 舊年尾首輪係用 20分入既.

上年20分都要抽籤.

這間學校的升中派位成績很好, 大仔都派到王少清(自行收咗), 大部份老師都很好, 只有小部份是老油條。

至於成績差就趕人走的傳聞我在網上亦有聽過, 事實上亦有類似事件, 因我個大仔個班有個巴籍學生, 成績及功課都很差, 到小五升小六時就離校, 轉校原因當然不知, 但差不多要畢業, 無特別原因照常理都不會轉校的。

希望細仔都入到佢哥間學校。

Just failed with 20 marks.  Not too disappointed as I heard lots of the comments about the teachers are being too "inch."  Actually when I handed in the form, I found they were quite unfriendly and "inch."  So even I failed, I feel okay.

For me, it's really an excellent school!
For you, remember not to take it as your 1st choice in the 2nd round.

‹ 上一主題|下一主題