用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Jeco
go

注意事項 [複製鏈接]

你真係好心機 , 等我今晚返去都叫老公幫我影 D 相整返一個先。

原帖由 媽珠 於 10-10-5 00:22 發表
http://photos.baby-kingdom.com/hk/myhome.albums.asp?library=&src=3x30aW3njV

或者入王國相簿內找 timetable

Hi! Miuccia224,

我只係教佢每日係打直睇(相) ,當然要教佢睇星期幾, 之後我叫佢執書包 ...

好正呀! 多謝分享,等我又做番張,順便教下阿女自己執書包。

http://photos.baby-kingdom.com/hk/myhome.albums.asp?library=&src=3x30aW3njV

我只係教佢每日係打直睇(相) ,當然要教佢睇星期幾, 之後我叫佢執書包 ...

回覆 62# 蚊蚊PIG 的文章

我都覺呀,THANK YOU VERY MUCH~
另外我想問下咁多位家長,可唔可以分享下K1開始英文難唔難GA?因為我小朋友係YORK讀緊PN,學校冇英文書同VCD比我,淨係得個進度表,所以想大概知K1既程況,THX

醒目開學勳章

我找到了!整得好好呀! 

醒目開學勳章

我早排好似見過有媽咪留言,萬聖節都有服裝日,唔知今年有無呢?

希望有啦! 我估呢兩個禮拜應該有NOTICE 出.

原帖由 rosebud 於 10-10-6 14:17 發表
我早排好似見過有媽咪留言,萬聖節都有服裝日,唔知今年有無呢?

深淺唔係問題, 最緊要學校教得小朋友明白就OK. 如果你想知, 你留E-MAIL, 我E幾頁書你睇.

原帖由 popcorn11202001 於 10-10-5 14:14 發表
我都覺呀,THANK YOU VERY MUCH~
另外我想問下咁多位家長,可唔可以分享下K1開始英文難唔難GA?因為我小朋友係YORK讀緊PN,學校冇英文書同VCD比我,淨係得個進度表,所以想大概知K1既程況,THX ...

Very good, Thanks a lot !

RE媽珠:唔該哂你
E-MAIL:[email protected]

原帖由 媽珠 於 10-10-6 14:33 發表
深淺唔係問題, 最緊要學校教得小朋友明白就OK. 如果你想知, 你留E-MAIL, 我E幾頁書你睇.

e 咗啦! 共工個e-mail.

原帖由 popcorn11202001 於 10-10-6 16:51 發表
RE媽珠:唔該哂你
E-MAIL:[email protected]

Hi 媽珠:唔該你可不可以email 比我
[email protected]

原帖由 媽珠 於 10-10-6 14:33 發表

媽珠:唔該你可不可以email 比我, THANKS!

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

多謝你媽珠,你第2個e-mail 入面有d野我小朋友而家都學緊呀,不過學校就冇呢d書比我,但係番到屋企聽到佢成日係度講,其實睇番d書,程度都算ok喎,多謝你既分享^^無言感激
另外我想問下你小朋友有冇join劍橋試或者其他課外活動?
因為我有時去接小朋友既時候見佢有d資優課程,請問知唔知係學d咩架?
原帖由 媽珠 於 10-10-7 01:36 發表
e 咗啦! 共工個e-mail.

Hi

I don't know why i have tried several times but I still cannot read your schedule.

Would you mind to send me via email under

Sorry for any inconvenience caused.

thanks,
Miuccia224

原帖由 媽 於 10-10-5 00:22 發表

Hi! popocorn11202001

教細路唔一定要書, 老師有本大書o架, 夾在黑板一齊睇. (阿女講) 佢哋帶返學啲書唔係次次都上堂都睇自己書. 有時會睇大書.
L2 先有劍英, 我個女N1冇.
課外活動我冇 JOIN. 因為我知阿女實起唔到身(佢現在返 PM CLASS) .

原帖由 popcorn11202001 於 10-10-7 10:55 發表
多謝你媽珠,你第2個e-mail 入面有d野我小朋友而家都學緊呀,不過學校就冇呢d書比我,但係番到屋企聽到佢成日係度講,其實睇番d書,程度都算ok喎,多謝你既分享^^無言感激
另外我想問下你小朋友有冇join劍橋試或者其他課外 ...

sent 咗啦! 睇下收唔收到.

原帖由 Miuccia224 於 10-10-8 01:48 發表
Hi 珠媽

I don't know why i have tried several times but I still cannot read your schedule.

Would you mind to send me via email under

Sorry for any inconvenience caused.

thank ...

Hi! BB Tao + chumimibbmama,

啲書你哋都有o架. 其實你哋係咪想要time table 呀? e 咗比你哋啦!

原帖由 chumimibbmama 於 10-10-7 10:21 發表
媽珠:唔該你可不可以email 比我, THANKS!

收到啦, 唔該哂媽珠!

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

Hi 媽珠,

係呀, 我收到妳的timeable 啦. 謝謝妳.

原帖由 媽珠 於 10-10-8 14:19 發表
Hi! BB Tao + chumimibbmama,

啲書你哋都有o架. 其實你哋係咪想要time table 呀? e 咗比你哋啦!

Hi 媽珠

can u send me time table at [email protected] ?

many thanks!
‹ 上一主題|下一主題