用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

有無1I班同學仔?? [複製鏈接]

你好,有無1I班同學呀?大家交流吓啦!
   0    0    0    0

你好呀, 我個囡囡都係1I班的, 你的是囝囝還是囡囡呢?

原帖由 ctw 於 10-9-17 21:57 發表
你好呀, 我個囡囡都係1I班的, 你的是囝囝還是囡囡呢?

好嘢,終於找到同學仔. 我個是囡囡,叫Zanita. 你囡囡係咪叫Katie呀??

係呀, 點呀, 你囡囡返學返得開唔開心呀? KATIE就返得好開心, 不過, 成日唔見呢樣, 唔見個樣咁!!

原帖由 88654321 於 10-9-18 23:47 發表

好嘢,終於找到同學仔. 我個是囡囡,叫Zanita. 你囡囡係咪叫Katie呀??

hi, 我個女都係1I班. 叫Hazel

回復 5# heiheima咪 的帖子

咁你地小朋友係學什麼樂器呢? 有冇參加校際音樂節呀?

My daughter is called ZOE.

88654321 : 你囡囡Zanita!!!! 上次有份功課 (好似生命教育或是READING@@)  要他們畫班中的好朋友...Zoe 畫了Zanita呀!!! 她說她是我好朋友呀!!! 跟住我就跟她說:啊!吾怪得你們好朋友啦....個英文名都是ZZZZ. ^.^

我囡囡跟你們一樣,頭兩天不停吾見嘢....我都有在內聯網尋物呢??? 記吾記得我呢??? 我係吾係好麻煩呢!!!  我常常都CHECK 個IMAIL嫁...得閒在那裡都可傾下啦!!!

亞囡學PIANO...老師話今年應想她適應下先,預計出年才參加...G3就可能可幫她報考三級試!!

回復 7# hcsoma 的帖子

Hi Katie Ma, Hazel Ma, Zoe Ma,
我個女番學都OK開心啦,佢好小提學校D嘢,我問一句佢答一句.
佢學中提琴,只學了2堂,合共學1句only, 1首歌都未識,so沒有參加音樂節.

Zoe Ma,
我個女都係畫Zoe, 佢話小息多數同林躍and Zoe. 我問佢who is your best friend, 佢都係答Zoe.
你地小朋友放學係咪搭school bus 呀??

回復 3# ctw 的帖子

我個女學琴, 冇報音學節.
你地報音樂節, 可以叫樂器老師教小朋友架.

zoe ma,

睇你網名, 我估到你個女叫什麼名, 我個女第一個識同學仔就是你個女了, 我地個女是同一校車架.

Zanita ma,

我個女返學放學都係搭校車.

88654321 :我個女返學放學都係坐校巴的,
ZANITA學中提琴, 樂器堂個日咪好重? KATIE學琴, 只係帶幾本琴書, 我都覺得好重呀!!!!

hcsoma:點會煩呢?我自己都係做人呀媽,佢地依家初上小學,其實成日掛住嫁!見佢有時返來說學校點樣點樣,都要提住佢的。

heiheima咪 :我都有叫KATIE報音樂節,不過老師話要29號才知可否參加,其實都是她自己說要參加的,希望她可以自己比心機練習啦!

原帖由 ctw 於 10-9-21 21:02 發表
88654321 :我個女返學放學都係坐校巴的,
ZANITA學中提琴, 樂器堂個日咪好重? KATIE學琴, 只係帶幾本琴書, 我都覺得好重呀!!!!

最煩係佢編唔到Tue學,要Thu學, thats mean要帶2日.

咁佢有無返到黎同你講"好重呀"媽媽!!!
咁佢星期二音樂課有乜做?

原帖由 88654321 於 10-9-22 15:56 發表

最煩係佢編唔到Tue學,要Thu學, thats mean要帶2日.

Hazel ma,

ZOE竟然大懵到話吾知同HAZEL一架校車喎!!!
你們也是坐Q車的???? 住沙田區???

原帖由 heiheima咪 於 10-9-21 13:52 發表
zoe ma,

睇你網名, 我估到你個女叫什麼名, 我個女第一個識同學仔就是你個女了, 我地個女是同一校車架.

那星期四她在那段時間去學呢?? 可否買多個二手放在學校不用她這麼辛苦呢??? (因之前都有聽到一些高年班的家長說這個辦法)

quote]原帖由 88654321 於 10-9-22 15:56 發表

最煩係佢編唔到Tue學,要Thu學, thats mean要帶2日. [/quote]

在youtube 找到一些片段跟你們分享(在校內聯網也發出了)

小朋友在ICQM的片段...
http://www.youtube.com/watch?v=B5awIwAgvDw

ZOE MA,

ZOE 梗係唔知邊個hazel, 因為我個女介紹自已用中文名.
我地遲你一個站上車. 住你下面果幾座. (我個女話你地住係我地上面果幾座)

原帖由 hcsoma 於 10-9-23 14:45 發表
Hazel ma,

ZOE竟然大懵到話吾知同HAZEL一架校車喎!!!
你們也是坐Q車的???? 住沙田區???

katie ma,

係la, 有目標自然有衝勁去練習.

原帖由 ctw 於 10-9-21 21:02 發表
heiheima咪 :我都有叫KATIE報音樂節,不過老師話要29號才知可否參加,其實都是她自己說要參加的,希望她可以自己比心機練習啦!

請問有無人知星期三評估中文範圍,我同亞女都蒙吓蒙吓,我話應該係單元一,佢話單元一都無教,應該係單元二,有無人可告知,係填充,背默定係点呀??
‹ 上一主題|下一主題