用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問將軍澳比華利中英文幼稚園好嗎?
go

請問將軍澳比華利中英文幼稚園好嗎? [複製鏈接]

請問將軍澳比華利中英文幼稚園好嗎?
any comment?
   0    0    0    0

我個仔都係剛剛開始讀比華利, 未係K1, 而家兩歲半, 所以讀緊 PGS 班.
頭兩星期唔肯番, 大哭大叫, 個個小朋友都係咁, 8月頭開始番, 到而家一個月多, 適應左, 見佢番得好開心, 成日都話要番學, 係屋企成日唱歌, 所以我覺得番左學係唔同左.......

原帖由 yiuyau 於 10-9-15 15:40 發表
請問將軍澳比華利中英文幼稚園好嗎?
any comment?

thanks

how many classmates in the class? How about the teachers?
my daughter will apply the nursery class.  

原帖由 winnie_ming 於 10-9-15 16:59 發表
我個仔都係剛剛開始讀比華利, 未係K1, 而家兩歲半, 所以讀緊 PGS 班.
頭兩星期唔肯番, 大哭大叫, 個個小朋友都係咁, 8月頭開始番, 到而家一個月多, 適應左, 見佢番得好開心, 成日都話要番學, 係屋企成日唱歌, 所以我 ...

我個女就係由比華利"GS"升上"K1" , 就係因為阿女係PGS讀得幾好,所以我地決定比佢繼續讀, 以我所知一班最多14人, 果時我個女果班開頭有10個, 後來加至14個小朋友,巳是最盡,無得再加; 老師方面也可放心, 由PGS到K1兩個班主任都好好, 我暫時都好滿意  , 以前係幼兒討論區有講到比華利, 你可以睇吓以下條 link :

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2226907&extra=page%3D4

原帖由 yiuyau 於 10-9-16 00:05 發表
thanks

how many classmates in the class? How about the teachers?
my daughter will apply the nursery class.  

thank you for the useful information.
原帖由 candykiki123 於 10-9-16 12:08 發表
我個女就係由比華利"PGS"升上"K1" , 就係因為阿女係PGS讀得幾好,所以我地決定比佢繼續讀, 以我所知一班最多14人, 果時我個女果班開頭有10個, 後來加至14個小朋友,巳是最盡,無得再加; 老師方面也可放心, 由PGS到K1兩 ...
‹ 上一主題|下一主題