用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 油麻地有那間男女小一學校好
go

油麻地有那間男女小一學校好 [複製鏈接]

我係住係油麻地駿發花園的, 我想問問下面有兩間小學 " 油麻地天主敎小學 " & 基道小學 ", 有沒有人知道這兩間小學那間好些和有什麼敎學分別, 謝 !
   0    0    0    0
[email protected]祝你身體健康!! :-?

你住油天隔離都不知?  油天是大熱學校.

原帖由 COOKIE1124 於 10-9-15 11:44 發表
我係住係油麻地駿發花園的, 我想問問下面有兩間小學 " 油麻地天主敎小學 " & 基道小學 ", 有沒有人知道這兩間小學那間好些和有什麼敎學分別, 謝 !

我知道, 不過我怕第一次入唔到呀, 我住個到得一分咋, 所以未問下基道是否ok囉

原帖由 COOKIE1124 於 10-9-15 12:13 發表
我知道, 不過我怕第一次入唔到呀, 我住個到得一分咋, 所以未問下基道是否ok囉

你個係仔定女呀?
基本上你個網(31,right?) 除咗新油,舊油同循道外(如果男女校), 若抽唔到既話其他既都好"窄"囉...
揾定私校backup啦....

我只係係男女校方面睇,純粹個人意見...:;pppp:

油麻地基道小學

有冇人知道基道小學好唔好呀 ?

普普通通咁啦.  相對幾間名校會差些少

原帖由 COOKIE1124 於 10-9-15 12:33 發表
有冇人知道基道小學好唔好呀 ?

你住駿發其實都唔駛諗...一定係舊油天.  對小朋友方便好多.  亦節省好多路途時間.  

原帖由 COOKIE1124 於 10-9-15 11:44 發表

我都知, 但我怕入唔到, 所以未要問定基道ok唔ok囉

醒目開學勳章

TSL:保良局陳守仁英文小學
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

我估呢道應該無乜邊個可以話到比你知基道好唔好﹐多數父母都想子女入到最好既學校﹐所以目標一定係新舊油天﹐smc﹐同循道。
我見基道有很多新移民﹐另外﹐近門口個廁所有點臭囉...

保良局陳守仁英文小學, 好難入的, 和英文敎學, 我怕我個女應付唔到, 所以未諗過le間學校, 有未其他呢 ?
我估到底後入唔到天主敎小學, 我都會入基道小學囉..............
‹ 上一主題|下一主題