用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖保祿幼兒園 申請2011-2012 / n1
go

申請2011-2012 / n1 [複製鏈接]

這陣子確有時光倒流的感覺, 兩年前填申請表的心情, 兩年前懷著細B陪囡囡前往面試的片段, 隨著再一次填入學申請而泛起, 好似發緊夢!

0    0    0    0
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

hello, nov,
好耐無見,仲記唔記得我呢,舊年多謝你同天瑜的鼓勵,到細B in N1啦,家姐現在N幾呀?
舊年我個女in N1失敗,今年同佢in N2, 不過, 我諗機會仲細啦............

hi lovelinda,

你好呀! 當然記得你啦..., 你唸唸上年有邊part可以再做好d, 今年加油呀. 不過n2要小朋友自己入房見校長, 知道嗎? 上年收左4位n2插班(唔知有無記錯), 競爭一定有, 校方網頁寫上年有5xx份申請, 最終收了30人, 今年真係唔知什麼境況.

原帖由 lovelinda 於 10-9-19 04:56 發表
hello, nov,
好耐無見,仲記唔記得我呢,舊年多謝你同天瑜的鼓勵,到細B in N1啦,家姐現在N幾呀?
舊年我個女in N1失敗,今年同佢in N2, 不過, 我諗機會仲細啦............ ...
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

回復 3# Nov 的帖子

我知道n2要小朋友自己入房見校長,this part 我個女應該無問題,因為我個女是超唔怕羞、又唔知死嗰隻,但我怕佢是坐唔定,唔答問題......唉

細B in N1應該無問題啦,是否家姐正在讀,大多數會收細嗰個呢?

原帖由 Nov 於 10-9-20 10:04 發表
hi lovelinda,

你好呀! 當然記得你啦..., 你唸唸上年有邊part可以再做好d, 今年加油呀. 不過n2要小朋友自己入房見校長, 知道嗎? 上年收左4位n2插班(唔知有無記錯), 競爭一定有, 校方網頁寫上年有5xx份申請, 最終收 ...
收30人禁少 請問n1有幾多班呀?

各位MAMA好呀,我係新成員,多多指教育!
我都好擔心呀,仔仔09年4月出生,唔知會唔會易入D呢?? 人人都話難入,真係好怕,我幫仔仔報左全日N1呀!! 希望有信INTERVIEW啦~~

Hi lovelinda, 你又記唔記得我呀? 今年再幫阿女報n2? 我唔會喇, 我阿女宜家讀緊k1都ok, 費事轉喇, 不過諗緊幫唔幫阿仔報n1, 所以過嚟呢邊睇吓, 咁啱見到你, 哈哈!

緊係...唔......記得啦! 我呢幾個月時常上bk,都諗點解唔見你.......你终於出現啦!
阿女宜家讀緊邊間k1?
你還想幫阿仔報邊間n1? only 呢間?
大家又可以多多交流啦!........
我打字唔叻,如果你得閒的時候,想傾電話都得...哈哈哈...
有興趣就pm我啦!

p.s. 再次見到大家,我真是好開心...

原帖由 Lukbuk 於 10-10-22 10:11 發表
Hi lovelinda, 你又記唔記得我呀? 今年再幫阿女報n2? 我唔會喇, 我阿女宜家讀緊k1都ok, 費事轉喇, 不過諗緊幫唔幫阿仔報n1, 所以過嚟呢邊睇吓, 咁啱見到你, 哈哈! ...

原帖由 lovelinda 於 10-10-24 11:26 發表
緊係...唔......記得啦! 我呢幾個月時常上bk,都諗點解唔見你.......你终於出現啦!
阿女宜家讀緊邊間k1?
你還想幫阿仔報邊間n1? only 呢間?
大家又可以多多交流啦!........
我打字唔叻,如果你得 ...

我其實都有上bk, 不過無之前咁密, 亦少留言, 因為阿女k1已安頓好. 佢宜家讀緊啟思小學附屬幼稚園, 都幾好, 唔打算轉lu. 宜家又要幫阿仔報n1, 所以又多咗上嚟睇睇. 我梗係唔敢只報一間啦, 都係漁翁撒網, 收先算, 不過仲諗緊報唔spcn, 始終男仔少咗直上嘅好處.

pm 咗你喇, 得閒傾傾

reply咗你啦,check pm la!
我怕在你工作時disturb你, so..........i will wait for you.

原帖由 Lukbuk 於 10-10-26 16:12 發表

我其實都有上bk, 不過無之前咁密, 亦少留言, 因為阿女k1已安頓好. 佢宜家讀緊啟思小學附屬幼稚園, 都幾好, 唔打算轉lu. 宜家又要幫阿仔報n1, 所以又多咗上嚟睇睇. 我梗係唔敢只報一間啦, 都係漁翁撒網, 收先算, 不 ...

lovelinda

家姐已經是n2的學生, 就是看見家姐入讀後的改變; 今年已急不及待地為妹妹遞交申請.

祝 大家今年投考成功!

主佑

原帖由 lovelinda 於 10-9-19 04:56 發表
hello, nov,
舊年我個女in N1失敗,今年同佢in N2, 不過, 我諗機會仲細啦............ ...

Hello Nov, 你好, 我都幫囡囡報左名, 希望有機會入到啦...

我都知間學校好,我都試下報n2,但我細嗰個.......是仔..

原帖由 Nov 於 10-10-28 10:38 發表
lovelinda

家姐已經是n2的學生, 就是看見家姐入讀後的改變; 今年已急不及待地為妹妹遞交申請.

祝 大家今年投考成功!

主佑

Hi jewel

希望我地兩位小朋友可以做同學仔啦 ^^

原帖由 jewel 於 10-10-28 15:05 發表
Hello Nov, 你好, 我都幫囡囡報左名, 希望有機會入到啦...

有mama向我查詢關於面試的細節, 坦白講, 當年我們的情況是單獨跟校長面試, 可能是由於狂風暴雨的關係, 其他小朋友還未到步(自己猜測), 所以幸運地有此機會呢~

想跟大家分享, 教友們, 常常禱告是非常好的做法, 天主定當為孩子作出最合適的安排!  

至於大/細女, 我囡囡是大大女, 但我深信單憑她的能力絕對不可能考入spcn , 是天主在當中成就了孩子的美事!

請教一下, 我囡係2010年出世2月出世, 如果要讀n1, 係咪而家已經要攞表填啦?

應該2012年9月才入讀N1吧! 2011年9月份填報名便可以.

原帖由 犀利妹 於 10-12-19 00:39 發表
請教一下, 我囡係2010年出世2月出世, 如果要讀n1, 係咪而家已經要攞表填啦?

唔該晒呀, 咁我要留意下佢出年派表時間啦.
其實我都唔知好唔好咁早俾佢讀, 但係唔讀兩歲班, 阿囡又要等到3歲幾至讀k1, 又好似遲左啲>.<
請問考係n1係咪應該容易過考k1呀?

n1學額比 n2多, 機會率高好多! 至於容易與否, 要看小朋友面試當天的狀態吧!

原帖由 犀利妹 於 10-12-21 15:52 發表
唔該晒呀, 咁我要留意下佢出年派表時間啦.
其實我都唔知好唔好咁早俾佢讀, 但係唔讀兩歲班, 阿囡又要等到3歲幾至讀k1, 又好似遲左啲>.<
請問考係n1係咪應該容易過考k1呀? ...

原帖由 Nov 於 10-12-23 11:25 發表
n1學額比 n2多, 機會率高好多! 至於容易與否, 要看小朋友面試當天的狀態吧!

n1用咩型式in ga?我想有少少心理準備
‹ 上一主題|下一主題