用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有直屬英文中學的小學
go

有直屬英文中學的小學 [複製鏈接]

各位家長,
我想問, 邊幾間小學有直屬英文中學的, 謝謝.
   0    0    0    0
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

醒目開學勳章

SMC, CKY

原帖由 NOPAN 於 10-9-14 21:19 發表
各位家長,
我想問, 邊幾間小學有直屬英文中學的, 謝謝.
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

港島區女校有聖心同聖保祿書院,男校有聖保羅男校同聖類斯,男女校有高主教

醒目開學勳章

仲有好多間,如瑪利曼同瑪利諾, 華仁同聖若瑟, 聖士提反女校同赤柱聖士提反, 港大同學會, 聖保羅男女......

原帖由 Lilo 於 10-9-15 11:16 發表
港島區女校有聖心同聖保祿書院,男校有聖保羅男校同聖類斯,男女校有高主教

謝謝各位家長.

sorry, 唔記得誧, 我係九龍人, 所以唔會諗港島學校.
女校都唔岩我大仔....sorry!

CKY 比較貴, 我地仲有個女, 應該唔會考慮, 今日唔知聽日事.
SMC, 我會check check

thanks again!
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

Is Wah Yan chinese primary and chinese secondary? Please confirm..

原帖由 traeh 於 10-9-15 12:44 發表
仲有好多間,如瑪利曼同瑪利諾, 華仁同聖若瑟, 聖士提反女校同赤柱聖士提反, 港大同學會, 聖保羅男女......

仲有DGS 同DBS.

原帖由 Ving 於 10-9-16 00:41 發表
Is Wah Yan chinese primary and chinese secondary? Please confirm..

循道 (Yau Ma Tei) 津校、男女校、有直屬英中
‹ 上一主題|下一主題