用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 其實係咪有兼收既幼稚園D老師會好D
go

其實係咪有兼收既幼稚園D老師會好D [複製鏈接]

其實係咪有兼收既幼稚園D老師會好D? 如果我想比小朋友入兼收幼兒園既普通位, 咁會唔會有特別照顧?
   0    0    0    0

我諗每間學校吾一樣.

好似我仔仔學校, 除左i位老師同校長之外, 其他老師似乎都冇咩呢方面既知識同經驗. 不過就愛心搭夠.

原帖由 我係女仔 於 10-9-14 14:04 發表
其實係咪有兼收既幼稚園D老師會好D? 如果我想比小朋友入兼收幼兒園既普通位, 咁會唔會有特別照顧?
nil

因為我想申請基教

我覺得雖然其他老師無呢方面既知識同經驗, 但佢地有什麼問題都可以即時問到I位老師的意見.

如果讀普通位, 孩子是不會有特別服務的. 但老師會知道如何HANDLE 情緒等問題

原帖由 January 於 10-9-14 14:36 發表
我諗每間學校吾一樣.

好似我仔仔學校, 除左i位老師同校長之外, 其他老師似乎都冇咩呢方面既知識同經驗. 不過就愛心搭夠.

我自己覺得D老師好唔好,真係睇你個小朋友同佢夾唔夾.....又睇你小朋友好唔好彩.
就算係有I位或普通老師既學校...
只係I位老師應該比普通老師較明白怎去處理我地D特別小朋友既問題/情緒吧!?

原帖由 January 於 10-9-14 14:36 發表
我諗每間學校吾一樣.

咁老師跟得貼唔貼
‹ 上一主題|下一主題