用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有無機構係有班開教ADHD小朋友足球?
go

有無機構係有班開教ADHD小朋友足球? [複製鏈接]

話說依家我想放膽放手俾個仔去參加D興趣班,但我囝咩都話唔學(唔敢學),我問佢究竟想學D乜,佢就話想學足球...

但我好知足球好講紀律同團隊合作精神嘛...呢樹我已經好驚個囝實出事...

同埋又好知一班小朋友圍埋一齊,我地呢類囝好易有脾氣同情緒失控...

原本我上網搵足總D課程,但佢地話唔收嗰D對足球無任何基本技巧既小朋友...

依家好煩呀,又唔想失亞囝意,好想俾佢學番D佢自己想學既野,但自問我自己同身邊所識既人,無個係識或能夠教我囝踢足球...

唔知有無咩機構係有相關既訓練可以FOR佢地呢班友仔呢...

其他興趣班我都還可以,唯獨是體育呢家野我係好頭痛!!!我仲想報埋籃球班添架..........
   0    0    0    0
你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效,是由心發出.

pl see http://www.asld.org.hk/district.php?catid=32#6

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 10:37 發表
話說依家我想放膽放手俾個仔去參加D興趣班,但我囝咩都話唔學(唔敢學),我問佢究竟想學D乜,佢就話想學足球...

但我好知足球好講紀律同團隊合作精神嘛...呢樹我已經好驚個囝實出事...

同埋又好知一班小朋友圍埋一齊, ...

協康會家長資源中心-賽馬會家長資源中心
J C足球隊9-10月份
(全期共6節)
(J2218)
5/9-10/10/10(週日)
下午3:00-4:30
樂富摩士公園人造仿真草地1號場
6歲或以上發展障礙兒童及棠棣
40名    $300

足球技術訓練如:傳球、控球、頭球、射、進攻及防守等;以及訓練團隊精神。初次參加者請自行購買4或5號足球上課。由於需要每月向康文處申請活動場地,故練習時間和場地亦會有所不同,敬請留意。

導師:前香港代表隊及前甲組球員:周Sir及黎sir
‹ 上一主題|下一主題