用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無王賜豪小學同學仔一齊傾下^^
go

有無王賜豪小學同學仔一齊傾下^^ [複製鏈接]

我小朋友今年讀二年班
經過了一個真的好''難忘''的小一~唉:  
常常和自己同小朋友說希望在明天

今年升讀小二la.感覺上今年的班主任就很有交帶.很有禮貌.又很懂得尊重人.又有笑容.希望這個好開始會一路陪伴我同所有小朋友

我小朋友經過小一的煎熬後,對英文簡直是聞風就怕.但現升左小二.轉左位敎英文老師.他今天竟然同我講他上英文堂很開心.仲話很喜歡上英文.對我來說真的很安慰

0    0    0    0

我個女下星期要交FORM,唔知選邊間好.
王賜豪和沙官小學...

樓主,你係唔係住隆亨村,你囡囡係咪第一龍派位就入到..

我小朋友是第一龍派位就入到的
如果可以比多次機會我選擇王賜豪定沙官.
我會選擇沙官.

點解呀...王賜豪有什麼唔好,我都好想知道,係唔係好多工課做?還是老師問題?

原帖由 winniethe718 於 10-9-14 20:24 發表
我小朋友是第一龍派位就入到的
如果可以比多次機會我選擇王賜豪定沙官.
我會選擇沙官.

沙官雖然係好,
但亦好谷,
你同你小朋友是否勝任呢?
係一個好重要因素;
至於王賜豪我今年叩門都見過校長,
覺得佢係一個幾好既校長,
係哩兩年既新校長,
有位老師朋友同我講佢係一個好有料既校長,
間學校既課程都唔差,
有進步空間.

好多謝fa_fa提供的意見..因為我是一個在職媽媽,所以唔想囡囡太大壓力,我又怕選錯學校給亞囡,真係好煩呀  ,你個小朋友係唔係王賜豪..

回覆 3# s.y.lau 的文章

其實我覺得啲間學校唔好係因為個別老師的問題.

我小朋友一年級時對住個位所謂班主任.令到我無奈得哭了很多次.但有些好老師見到我咁無奈.都有好心幫我手.
好彩今年我小朋友二年班的班主任很好.有愛心.又有禮貌.又很有責任心.call她唔洗等幾日才複.她又會睇吓啲小朋友有無寫手冊.唔洗好似上年個位咁.求佢幾個月都唔理我.秪係話幫唔到就算.以前果位咩都唔理.又無禮貌.又無責任心,真的很大同比

今年上左二年班就仲未好多功課.現平均都係四樣功課.我問過附近幾間補習社.佢地都話王賜豪同附近的學校相比是比較淺
但一年班時平均都6.7樣仲要加改正.有時就得一兩樣一個星期中.英都有默書.星期三講默邊.星期五就要默.

回覆 5# winniethe718 的文章

絕對同意.如果可以比多次機會我選擇王賜豪定沙官.  我也會選擇沙官.
如果校長管治得好,點可能容許有此類教師,
有些人很會做門面工夫,講就天下無敵,做就無能為力.
s.y.lau  
千萬不要道聽途說.
還有其他好學校,點解要博?不愉快的經歷對小朋友影響很大.
三思!三思!

回覆 8# Amy09 的文章

你小朋友都是讀王賜豪嗎?
其實我是很想認識多啲同學仔的媽咪
大家交流交流^^
‹ 上一主題|下一主題