用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010/2011 FS1-I [複製鏈接]

請問有誰記得由家長會印製的家課冊何時/如何訂購嗎?
   0    0    0    0

The deadline is last Wednesday 8 Sep.

原帖由 anjogmail 於 10-9-11 15:34 發表
請問有誰記得由家長會印製的家課冊何時/如何訂購嗎?

喔...想起來了, 那20元就是訂家課冊的, 謝謝!

原帖由 kukukoo 於 11-9-2010 18:19 發表
The deadline is last Wednesday 8 Sep.

在此整理一下 ^_^

<FS1-I>
第二組: yanlongma
第三組: anjogmail 盈媽
第四組: littlefaith, KMY, sando

大家知道為甚麼會不停更新上課時間表的?

真的唔知道, 可唔可以問下學校gar呢 ?

仲有做完的功課不可以就甘放返入果科folder, 要跟返老師, 有果個老師的堂先可以帶, 好似數學甘, 做完都要放係屋企, 但又驚到時唔記得帶, 真煩噢!!

原帖由 anjogmail 於 10-9-16 09:16 發表
大家知道為甚麼會不停更新上課時間表的?
09/06/04   3.35kg, 25/06/04   4kg, 30/07/04   5.2kg, 01/09/04   6.3kg, 02/10/04   6.9kg, 29/11/04   8.2kg, 28/12/04   9kg, 31/1/05     9.9kg, 13/6/05    10kg

我將阿女啲功課跟番有關科目嘅folder帶返學校, 冇分老師呀! 但我都唔係好搞得清, 有啲收咗有啲兩個星期都仲響度...有啲老師會叉咗交回日期咁就放響屋企...總之, 跟阿女啲嘢, 仲辛苦過返工跟老闆啲嘢!

不過有樣嘢抵讚嘅係班主任吳老師好交帶, 有時響Daily Log寫低啲嘢反影, 佢真係即日跟進, 而且處理得好中肯, 欣賞!

原帖由 KMY 於 16-9-2010 09:27 發表

仲有做完的功課不可以就甘放返入果科folder, 要跟返老師, 有果個老師的堂先可以帶, 好似數學甘, 做完都要放係屋企, 但又驚到時唔記得帶, 真煩噢!!

...

我都覺得好亂呀!

原帖由 KMY 於 10-9-16 09:27 發表

...

尋日發現阿女帶一張英文worksheet返嚟, 上面交回日期係叉咗, 但老師又剔咗"late"果格...咁, 即係點呀? 唔駛交但又遲交... >.<

係咪個張聽發音寫字母張worksheet呀? 我都唔係好明後面個版係咪做完但不用交呢?因亞女話唔駛帶返學

原帖由 anjogmail 於 10-9-17 09:16 發表
尋日發現阿女帶一張英文worksheet返嚟, 上面交回日期係叉咗, 但老師又剔咗"late"果格...咁, 即係點呀? 唔駛交但又遲交... >.
09/06/04   3.35kg, 25/06/04   4kg, 30/07/04   5.2kg, 01/09/04   6.3kg, 02/10/04   6.9kg, 29/11/04   8.2kg, 28/12/04   9kg, 31/1/05     9.9kg, 13/6/05    10kg

係呀! 就係呢張...下星期二晚真係要記得同老師傾傾呢啲似是而非嘅問題先得

原帖由 KMY 於 17-9-2010 09:51 發表
係咪個張聽發音寫字母張worksheet呀? 我都唔係好明後面個版係咪做完但不用交呢?因亞女話唔駛帶返學

Hello

My son is FS1 I.  Happy to be Logos's parent.  See u tomorrow parent talk. :

Hi, 你地昨晚有無去partent talk呀? 媒體老師真係幾風趣, 難怪小朋友那麼喜歡上媒體科

原帖由 Gladys777 於 10-9-20 15:06 發表
My son is FS1 I.  Happy to be Logos's parent.  See u tomorrow parent talk. ::" />

我有去呀! 個個老師都好友善, 亦好生動/風趣, 今早同囡女講起啲老師佢不知幾興奮... 邊個邊個好得意, 邊個邊個好靚女... 佢終於感覺到媽咪真係知道佢學校嘅嘢啦!

另外, 好欣賞校長支持老師嘅一番說話; 校長都唔撐老師的話, 佢哋真係好難做好教學 (當然, 亦好欣賞校長自己都走上嚟呢度索料 ^^b)

原帖由 KMY 於 22-9-2010 09:49 發表
Hi, 你地昨晚有無去partent talk呀? 媒體老師真係幾風趣, 難怪小朋友那麼喜歡上媒體科

原帖由 anjogmail 於 10-9-22 09:57 發表
我有去呀! 個個老師都好友善, 亦好生動/風趣, 今早同囡女講起啲老師佢不知幾興奮... 邊個邊個好得意, 邊個邊個好靚女... 佢終於感覺到媽咪真係知道佢學校嘅嘢啦!

另外, 好欣賞校長支持老師嘅一番說話; 校長都唔撐老 ...

我同太太噚晚都有去,個個老師都好專業,丘校長就更風趣,當聽到校長話「weekly daily log」同埋「家長賣書」,我同太太都忍唔住笑出嚟,原來校長咁update有睇網上留言。

話時話, 仲可唔可以補訂番套big books呢呵... ^^

原帖由 littlefaith 於 22-9-2010 12:44 發表

我同太太噚晚都有去,個個老師都好專業,丘校長就更風趣,當聽到校長話「weekly daily log」同埋「家長賣書」,我同太太都忍唔住笑出嚟,原來校長咁update有睇網上留言。 ...

哈哈, 我都有同感, 大家以後要小心d講嘢至得嘞!

原帖由 littlefaith 於 10-9-22 12:44 發表

我同太太噚晚都有去,個個老師都好專業,丘校長就更風趣,當聽到校長話「weekly daily log」同埋「家長賣書」,我同太太都忍唔住笑出嚟,原來校長咁update有睇網上留言。 ...

坦白講, 唔好講$, 套書真係好正, 我都只係買二手, 佢印刷精美, 內容全面, 有故事(好有趣的情節), 有生活的, 有phonics, 而且是集各作家之大成, 我自己都愛不釋手, 唔會轉賣, 呢樣嘢校長無誇大 (可能我也是愛買書但不賣之人, 有少少 hard sell, 請見諒)

原帖由 anjogmail 於 10-9-22 12:53 發表
話時話, 仲可唔可以補訂番套big books呢呵... ^^

其實我由囡囡幼稚園開始啲書已經全部保存好, 等囡囡可以經常攞黎閱讀.

原帖由 Jamson 於 10-9-22 13:14 發表
坦白講, 唔好講$, 套書真係好正, 我都只係買二手, 佢印刷精美, 內容全面, 有故事(好有趣的情節), 有生活的, 有phonics, 而且是集各作家之大成, 我自己都愛不釋手, 唔會轉賣, 呢樣嘢校長無誇大 (可能我也是愛買書但不 ...

我也是, 一套一套keep好, 佢d玩具舊了,我也會拿去回收, 但書就好唔捨得, 現已疊了1.5米高的幼兒書放了在儲物室(因客廳書架已沒位了), 唔捨得拿去回收, 有時想起一些好笑的故事情節, 我哋會拿出來再笑過.  

原帖由 阿笨與阿占 於 10-9-22 13:20 發表
其實我由囡囡幼稚園開始啲書已經全部保存好, 等囡囡可以經常攞黎閱讀.
‹ 上一主題|下一主題