用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 Seminar in Sept 20
樓主: Whitepine
go

Seminar in Sept 20 [複製鏈接]

我要check吓d 先。我怕到時冇時間做功課。
我都好想我個仔學多d嘢,佢之前學過小堤琴嫁。
到時睇吓有乜嘢學先啦。

kuen kuen ,

唔該晒你啊, 咁今日派的通告, 又點玩 ???
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 bchi 於 10-9-14 21:52 發表
kuen kuen ,

唔該晒你啊, 咁今日派的通告, 又點玩 ???

第一, 就是要參與義工家長活動, 真的是好玩架, 可以陪阿女返學,又可跟其他家長認識, 朋友都多D啦.下星期已有中秋節活動, 可以的話, 不防試下.
而其他的網上練習, 是OPTIONAL的, 學校不會強迫學生參與, 但經過學校甄選出來的, 都差不到那裡去.你可選擇一下, 但必定要小朋友完成功課才可用電腦, 因小女試過用這個借口先做網上練習才做功課, 但她玩了差不多2個小時.真比佢激親.  希望我的意見對你有用啦.

原帖由 kuenkuen1 於 10-9-15 02:35 PM 發表

第一, 就是要參與義工家長活動, 真的是好玩架, 可以陪阿女返學,又可跟其他家長認識, 朋友都多D啦.下星期已有中秋節活動, 可以的話, 不防試下.
而其他的網上練習, 是OPTIONAL的, 學校不會強迫學生參與, 但經過學校甄 ...

kuenkuen,

我要返工, 做唔到義工 lu ~~~

你的意見一定有幫助啦, 未做hw 玩兩個online excesise 仲得了.... many thx  
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

Kuen kuen ,
你個仔叫乜名啊,may I know ler? I am offen to read yr message 嫁。
我都去做義工啊,我只填單曰去咋,你呢?

我到時會織多好多家長啦。Egan mama 會去吧?![

quote]原帖由 kuenkuen1 於 10-9-15 14:35 發表

而其他的網上練習, 是OPTIONAL的, 學校不會強迫學生參與, 但經過學校甄 ... [/quote]

醒目開學勳章

我太太會參與義工家長活動,而我會抽空幫手既。

原帖由 kuenkuen1 於 10-9-15 14:35 發表

而其他的網上練習, 是OPTIONAL的, 學校不會強迫學生參與, 但經過學校甄 ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

原帖由 Whitepine 於 10-9-15 16:16 發表
我太太會參與義工家長活動,而我會抽空幫手既。

THAT'S GREAT.  HOPE CAN SEE YOU SOON.

I will join three days of Mid Autumn, Christmas Party and Fruit Day.

原帖由 mamafiona 於 10-9-15 16:05 發表
Kuen kuen ,
你個仔叫乜名啊,may I know ler? I am offen to read yr message 嫁。

quote]原帖由 kuenkuen1 於 10-9-15 14:35 發表 h ...

原帖由 mamafiona 於 10-9-15 16:05 發表
Kuen kuen ,

quote]原帖由 kuenkuen1 於 10-9-15 14:35 發表 h ...

HI, MAMAFIONA,
我的女兒是P.4 KAREN.
今次義工活動也跟你一樣是填單日去, 因要返工, 不能請這麼多假, 但又想參與, 真煩死人.  今次中秋節活動就不能請假, 因當天要開會, 我應該在X'MAS PARTY開始可以出席. 希望到時可以見你啦.  不過, 我是每天都會帶小女返學, 希望在學校可碰面啦.

醒目開學勳章

My wife will join the Mid-Autumn Festival Party. She just got a call from school tonight. They will have a meeting tomorrow. Unfortunately, she already has another appointment tomorrow. She can't go to the meeting. Anyway, the teacher said she would let her know what they have talked in the meeting. She can help in that day.

原帖由 kuenkuen1 於 10-9-15 18:09 發表

THAT'S GREAT.  HOPE CAN SEE YOU SOON.

回覆 5# Whitepine 的文章

Hihi,

So i assume students do not have to bring text book to school tmr.  Just return the assignment right?

醒目開學勳章

I don't think they need to return the assignments tomorrow. There is no class. They will join the group activities and games in whole day.

They return the assignments on Tuesday when the class returns to normal schedule.

原帖由 Abishmama 於 10-9-19 18:03 發表
Hihi,

So i assume students do not have to bring text book to school tmr.  Just return the assignment right?
‹ 上一主題|下一主題