用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 11
go

Net 11 [複製鏈接]

如爸爸是聖彼德下午舊生
是否只有報下午校, 才有10分
報上午校, 則沒有分
   0    0    0    0

醒目開學勳章

Yes, only for PM section.

回覆 2# amyng 的文章

係!

記得兩個星期前在幼稚園聽校長講提及一個問題,家長讀上午就只有報讀上午先有分,而不能報讀下午,咁係無分既.

想問吓amyng媽媽,呢間學校好唔好呢,聽番d comment好似都係positive既,我都幫小朋友考慮梗呢間,但校社好細呢.

校細程度高, 派位冇得頂 (成績好的)

好句好句...
原帖由 panbaby 於 10-9-13 13:34 發表

絕句 !! 現在好多家長都會睇校舍大小而忽略了學校本身教學理念.

原帖由 panbaby 於 10-9-13 13:34 發表
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

其實我姪仔及姪女均是這校上午的畢業生
現分別中六及中四
姪仔派往聖公會鄧肇堅
姪女派往英華
他們均感愉快渡過小學
而他們表示, 校內的同學, 感下午校較上午叻D(可能是派位)
我先生是下午校的畢業生, 故也想知報上午有沒有分數
因好像上午時間好似好用D
但自己則較喜歡下午
因自己在職, 放工後, 起碼可多點時間陪他及不用一定要早睡且妹妹也是下午班, 故想他們相處時間多D

聽其他家長講,net11都有其他學校咁上下噃...

如:聖安多尼 / 中西區聖安多尼 / 盤官小...至于英皇同學書院二校雖然無以上几間咁大受好評,但都係近年多咗人報既.

想問吓點解會覺得聖彼德較好呢?再加上聖彼德只係上半日,以而家一般小學均採用全日制既話咁輸'sit'咗?

想請問吓即將幫小朋友報又或者而家有小朋友讀梗聖彼德既家長分享吓.

‹ 上一主題|下一主題