用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 PN 2010 class
樓主: A9109494
go

PN 2010 class [複製鏈接]

我個女又係好跟我&一齊瞓, 所以成日都話冇咗mammy要喊
係呢, 你囡囡係咪大bb呀, 都識好多嘢喎
暫時未聽到要交留位費, 係咪會有通告?
原帖由 天賜小公主 於 10-10-11 13:25 發表
其實轉變都不是很大, 因為佢本身返學前已學識好多嘢,如ABC...,  Colour, numbers, 講嘢都無問題, 不過就很怕羞(但在家中就180度唔同). 我都同老師跟進佢係學校的進度, 同我想像一樣; 不過最近就話成日唔想返學, 只想 ...

我個都係呀, 平時喺屋企都係超級活潑, 冇時停, 但返playgroup就唔出聲, playgroup個老師話佢係觀察型
原帖由 angelinas 於 10-10-11 16:54 發表
阿仔11月先返學。 暫時還未收到學校通知有關交明年K1學費或留位費。  反而,而家我係煩緊搭校車問題,因為要過海啊!!!   對於如ABC...,  Colour, numbers,shape 阿仔都應該應付得到。 反而我擔心既係佢可吾可以識適應得 ...

我都係岩岩打左去問,10月中有通告。 好似有得揀返做上午/下午班。 想問下你地會點揀??    仲有想問下你地到K1會吾會轉學校?? 又或者你地會吾會比佢REPEAT 一年K1呢??

原帖由 天賜小公主 於 10-10-12 09:42 發表
完全一樣, 我囡囡都係觀察型, 佢係學校都係唔出聲, 就算識都唔出聲; 但在家中就差不多24小時keep talking.
另外我打電話問學校, 老師話十月會有通告比明年的留位費 $660. 所以應該遲d會收到通告.

...

我個仔係0811細仔,來緊11月先開始上PN班。
K1都會報。

原帖由 天賜小公主 於 10-10-12 11:58 發表
我囡囡本身讀pm, 明年會幫選am, 由於現在讀PN, 所以明年會讀K1. 你小朋友現在是讀PN還是K1呢?

嘩~我同你好似呀, 我大女係0803, 細女係1003, 不過我大女就唔喊ga, 細女就成日喊, 三四個月嗰陣喊得最厲害, 依家叫做好d 啦
原帖由 天賜小公主 於 10-10-12 09:52 發表
係呀! 佢一月出世, 是超級大b. 我都覺得佢識好多嘢, 現在佢學緊加數, 其實只係數數手指, 但都ok. 最近買咗套蒙特梭利玩具比佢玩, 都ok, 因為我問佢6+幾是十, 佢會答4,;7+幾是十, 佢會答3, 我都覺得ok. 但細囡(2010年 ...

係呀, PNE, 你呢?
原帖由 天賜小公主 於 10-10-12 13:37 發表
那麼你大囡是否讀RHS呀?

我叫c6喺灣仔太源街買, 幾十蚊, 我俾佢揀扮咩, 佢話要扮黑色巫婆...
原帖由 天賜小公主 於 10-10-12 14:54 發表
MaMa2008,
唔記得問你買咗Halloween衫未呀? 我都未買, 可能今個星期或下星期買啦! 你呢? 你會係邊到買呀? 我知旺角有好多, 但由於住港島東, 所以都未知係邊到買好!  有冇好意見呀? ...

hihi - my son in PNF (pm class).  have not heard anything from class teacher re the $660 registration fee yet.  maybe will receive notice in coming weeks.

re halloween costume, "sek pan" street in central also has some...

今日行過東大街, 原來近電車總站有間家品店仲平, $39.5
原帖由 天賜小公主 於 10-10-12 14:54 發表
MaMa2008,
唔記得問你買咗Halloween衫未呀? 我都未買, 可能今個星期或下星期買啦! 你呢? 你會係邊到買呀? 我知旺角有好多, 但由於住港島東, 所以都未知係邊到買好!  有冇好意見呀? ...

有有媽咪會去30/10家教會大會? 有冇小朋友要表演?

URGENT~
老師話想轉全日制的話, 今日(26/10)要交FORM, 因為得好少位

我十五十六都唔知轉唔轉好, 有冇媽咪可以俾D意見?

不如大家分享吓佢哋喺學校學到咩呀? 有時佢講d唔講d攪到我心思思

Hello all,

Just found out this discussion.

My girl in PNC. She is a big girl too (0801) but she still can't tell me what happened in school.

Hope to find out more from other classmate

Cheers

你得閒聽吓佢自言自語ya, 好搞笑, 有時佢會扮老師
最近唱緊聖誕花~
‹ 上一主題|下一主題