用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你地幫亞仔亞女報幾多間N1?
樓主: KT1028
go

你地幫亞仔亞女報幾多間N1? [複製鏈接]

我住將軍澳, 主打將軍澳同九龍塘, 前且貪佢近, 後且都係名校校應, 試左先讀唔讀一回事, 北角只報 "so 折" 銅鑼灣/天后只報維多利亞

原帖由 jelly-pudding 於 10-9-14 11:29 發表

你住邊區呢? 又Kowloon 又HK Island 嘅?

我住鰂魚涌的, 我都係大包圍 由北角à 鰂魚涌à 太古城 à 杏花村 à 柴灣
所以都有成10間以上係有N1 班的.

醒目開學勳章

好難唔諗交通喎, 阿B 到時咁細, 日日過海真係唔知點搞喎..

我住 ISLAND EAST, 其實都想報下九龍塘, 但講真, 收都唔知讀唔讀..

同埋九龍塘都係得幾間收 N1, 仲要都唔算係最 TOP, 我有冇理解錯?

其實N1 除左 "so 折" 外, 我都唔想過海, 交通費都係錢錢錢, save 左的交通費可以俾亞b 讀興趣班.  至於九龍塘係為出年考 k 鋪路, 當熱身啦.  講真到考k 時我唔會再諗交通, 因為過海有好多好學校.  k 班要為 小學鋪定路.

原帖由 LPN 於 10-9-15 00:50 發表
好難唔諗交通喎, 阿B 到時咁細, 日日過海真係唔知點搞喎..

我住 ISLAND EAST, 其實都想報下九龍塘, 但講真, 收都唔知讀唔讀..

同埋九龍塘都係得幾間收 N1, 仲要都唔算係最 TOP, 我有冇理解錯? ...

我諗我會報3-4間,報咗既只有"SO浙",遲D再報明我&迦南(小西灣),實在唔想比阿B過海,本人住筲箕灣....唔好講車費問題,首要所諗的我唔想阿B太辛苦!日日要坐成個鐘頭車先返到學我極唔想,其實我覺得NORTH POINT都遠(對佢黎講)但我又唔想求其搵間屋村幼稚園比佢,所以主打東區!

09年9月3出世係咪都要報n1喇?  出年開學都未足2歲喎... ...

在愛中成長,才懂愛別人!成長拾影成長短片

醒目開學勳章

係啊,係要而家開始架啦,但你九月三日可唔可以當埋大仔呢? 定係要十月先可以返學?

我都準備幫阿B報N班,但住南區,想報埋灣仔或銅鑼灣學校,都要下下過隧道,又塞車,返學都唔容易,真係搵唔到咁多間好學校報讀!!
‹ 上一主題|下一主題