用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

原帖由 lbb 於 10-9-22 18:07 發表
中秋節快樂呀!

阿女話今日係玩燈籠日,唔講功課同溫書wor ,笑死我!!

佢話除咗昨天午餐有一舊咬唔開嘅肉唔好食之外, 三日的飯菜都好好食wor.

我個囡都係話舊豬扒好硬 , 同埋好難咬開

原帖由 mavisng2003 於 10-9-23 10:39 發表
各位媽咪,請問聽日係咪返半日,一點鐘放學呀?

係 , 只係返半日

24th Sept 2010 (Friday)

中文:1. 補充工作紙三、四
         2. 靜夜詩工作紙

英文:1. Gr WB p.4 + corr p.3
         2. book report cover
         3. 24/9 Dict Magic p.4-5
         4. Bring Super Grandad

數學:1. WS 3
         2. 課冊 p.15
         3. EM 1A p.14-16

亞囡話星期一要帶數學科學具袋喎!

阿女話這數學袋前幾堂老師派,阿女話係放係櫃台內,有些同學攞咗返屋企。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-24 19:42 發表
亞囡話星期一要帶數學科學具袋喎!

大家溫好英默未呀?希望聽日每位小公主會盡力啦......

聽日有VA記得帶齊用具呀:loveliness:

今朝早亞囡返學之後,喺學校嘔咗兩次,搞到連功課都交唔到,學校就call爹地車佢返屋企,唉!連英默都默唔到。爹地已經請老師留功課,但亞囡今日無上堂﹐我驚有啲功課可能會唔係好清楚,麻煩各位媽咪幫手通知聲。

各位媽咪,有啲功課唔係好清楚,可唔可以幫幫手呀?

中文:中文工作紙(五)、(六)

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢?
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢?
         3. Super Grandad p.5-8 係咪只要讀,而唔洗做?

數學:1. Supp p.8 ,9

另外,派了通告05040、飯單、教學進度和家長會証件套。

請問仲有無其他補充呀?

中文:中文工作紙(五)、(六) - Yes

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢? - 阿女話唔洗做
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢? - Dict Super Grandad P.5-8
         3. Super Grandad p.5-8 係咪只要讀,而唔洗做?
         4. corr supp (5)

數學:1. Same as you mark ar

重派咗去旅行嗰d證呀,其他等我回家再post update la

睇咗醫生未呀, take care la.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 17:29 發表
各位媽咪,有啲功課唔係好清楚,可唔可以幫幫手呀?

中文:中文工作紙(五)、(六)

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢?
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢?

數學:1. S ...

真係唔該哂你呀!

亞囡已經睇咗醫生喇!醫生話可能係感冒菌入咗肚,所以可能呢幾日都要麻煩你地幫忙對功課。

原帖由 lbb 於 10-9-27 17:32 發表

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢? - 阿女話唔洗做
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢? - Dict Super Grandad P.5-8
       ...

原帖由 lbb 於 10-9-27 17:32 發表

...

亞囡話Miss Lo話11/10先至係Dict , 因為我見亞囡手冊本身寫4/10 , 跟住擦左再寫11/10 , 不過我叫亞囡明天問Miss Lo

如果真係改喺11/10就好喇!因為Super Grandad的生詞都比較多。

另外,各位媽咪,請問Ms Mak有無講過幾時會有中默呢?

原帖由 katiecheung 於 10-9-27 18:15 發表

亞囡話Miss Lo話11/10先至係Dict , 因為我見亞囡手冊本身寫4/10 , 跟住擦左再寫11/10 , 不過我叫亞囡明天問Miss Lo

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 18:31 發表
如果真係改喺11/10就好喇!因為Super Grandad的生詞都比較多。

Miss Mak無講幾時中默

唔該哂你呀!

原帖由 katiecheung 於 10-9-27 19:04 發表

Miss Mak無講幾時中默

我個女仲離譜話4/11,比佢激死。anyway,好好休息啦,希望星期天旅行見到你啦.

quote]原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 18:31 發表

[/quote]

原帖由 katiecheung 於 10-9-27 18:15 發表

亞囡話11/10 Dict. Super Grandad p5-8.

番到屋企阿女

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 17:48 發表
真係唔該哂你呀!

亞囡已經睇咗醫生喇!醫生話可能係感冒菌入咗肚,所以可能呢幾日都要麻煩你地幫忙對功課。

番到屋企阿女都話比我知你囡囡今日係操場嘔,多d休息。原來11/10才默書,等阿女明天起身才問她。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 17:48 發表
真係唔該哂你呀!

take care~~
我女講今日仲有個同學仔流鼻血呀!!
希望個個都身體健康!!!

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 15:21 發表
今朝早亞囡返學之後,喺學校嘔咗兩次,搞到連功課都交唔到,學校就call爹地車佢返屋企,唉!連英默都默唔到。爹地已經請老師留功課,但亞囡今日無上堂﹐我驚有啲功課可能會唔係好清楚,麻煩各位媽咪幫手通知聲。 ...

請問TSA中文一下要唔要帶番學呀?
‹ 上一主題|下一主題