用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!!!阿女返學俾同學勁扯頭髮!大會有冇試過,有咩方法解1 ...
樓主: chloema622
go

急!!!阿女返學俾同學勁扯頭髮!大會有冇試過,有咩方法解1? [複製鏈接]

原帖由 oct2007 於 10-9-10 23:30 發表

NH?
睇來應該唔同學校喇!我以為自己幫亞女揀錯學校,揀左間學生質素差D既學校,原來仲有學校都有呢D學生架。

收個疑似過動症既學生就代表學校質素差?? 我明白個個父母都愛女心切, 但都冇可能期望一間好學校就代表入面個個係紳士淑女, 加上男仔真係頑皮d, 借機教個女學識保護自己.

回覆 1# qqbabe 的文章

其實d幾日,個小朋友已經俾老師mark住,情況都好好多,只不過阿女要時間適應!我都覺得學校有用辨法幫我解決問題,我都好開心!希望d小朋友相處融洽啦!

其實間間學校都有曳學生, 我阿女都遇過, 喊住唔要返學, 我同佢講若有人蝦你, 你要同師生講及拒絕個曳學生, 大講say NO!仲記得自己細個都遇過衣D同學, 其實係要教識佢保護自己, 多過去投訴學校, 曳學生度度都有, 過度保護只會令小朋友變得耐弱.

回覆 1# mena 的文章

好多謝你嘅意見,我已經教咗佢要保護自己,記住要話俾老師知,媽咪唔係成日喺你身邊,你要懂得say no!不過,我個女性格比較被動,慢熱,希望佢學識同小朋友相處!
‹ 上一主題|下一主題